Bandrecorders 1900-1910

1900

In 1900 demonstreert Poulsen de horizontale Wire Cilinder modellen op een beurs in Parijs. Terwijl dat hij deze modellen ontwikkelt, ontwerpt hij samen met zijn partner Peder O. Pedersen een link met een opname kop, de DC BIAS genoemd, waarmee hij een opname kan maken op een stalen band  (de Telegraaf).
Daarmee neemt hij op een feest in Parijs de stem van de Keizer Franz Joseph op. Deze opname ligt op de dag van vandaag nog steeds in het museum van historie en Technologie in Denemarken.

 

1902

Er zijn maar een klein aantal machines van hem gemaakt in Denemarken en in Duitsland. Dit komt, omdat Poulsen stopt met het maken van magnetische opnames en zich volledig op de radiowereld stort.

 

1905

In 1905 kocht het Amerikaanse bedrijf "The American Telegraphone Company" de patent rechten over en gaat de dicteer machine bouwen, en verkoopt 50 stuks aan het bedrijf  "Du Pont Company".

Het signaal van deze machines is echter te zwak en zonder versterking. De spoelen van de draadrecorder kwamen in de war, en daarom was de machine
onacceptabel.

De rivaal "Ediphone and Dictaphone" ontwikkelde een opnametechniek die goedkoper was en ook nog eens een stuk beter werkte.

 

1906

Het bedrijf  "Du Pont Company" heeft een gedeelte van de patent rechten overgekocht om de machines ook zelf te kunnen produceren.
In dit jaar wordt ook de radiobuis uitgevonden, door Lee de Forest.