Kamp Vught

Kamp Vught (officieel Duits: Konzentrationslager Herzogenbusch) was een van de drie Duitse concentratiekampen in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De andere twee zijn de doorgangskampen Amersfoort en Westerbork. Kamp Vught bevond zich in de Noord-Brabantse plaats Vught nabij de recreatieplas de IJzeren Man. Het heeft ruim anderhalf jaar als concentratiekamp gefunctioneerd.

De bouw van het kamp werd in 1942 gestart, naar model van Konzentrationslager in nazi-Duitsland en in door dat land geannexeerde gebieden, omdat Kamp Westerbork en Kamp Amersfoort niet genoeg capaciteit meer hadden.Het Duitse Wirtschaftsverwaltungshauptamt (WVHA), de economische poot van de SS in Berlijn gaf daartoe de opdracht. Het WVHA haalde zijn inkomsten door kampgevangenen te werk te stellen bij bedrijfsvestigingen vlak bij de kampen. De bouw werd gefinancierd door Liro, de Duitse roofbank waarin de tegoeden van gedeporteerde Nederlandse Joden waren ondergebracht. Toen de eerste gevangenen uit kamp Amersfoort aankwamen, was het kamp nog niet klaar. De gevangenen moesten het zelf afbouwen. Er werd om het kamp door de gevangenen een gracht gegraven en om de 100 meter een wachttoren gebouwd. Het kamp was 1 kilometer lang en 350 meter breed. De nominale maximale capaciteit van het kamp bedroeg 15.000 mensen.

Kamp Vught stond onder beheer van de SS, in tegenstelling tot de andere Nederlandse kampen (waar overigens vaak wel SS'ers werkten, zoals in Kamp Amersfoort). De ligging was mede bepaald door de nabijheid van 's-Hertogenbosch, reden waarom het kamp door de Duitsers werd aangeduid als Konzentrationslager Herzogenbusch. In 's-Hertogenbosch bevond zich een aantal landelijke Duitse instellingen, terwijl het kamp ook nabij goede wegen en spoorwegen lag. Het kamp moest als 'modelkamp' dienen en is qua opzet, uitvoering en grootte te vergelijken met concentratiekamp Dachau. De wachttorens langs het met dubbele prikkeldraad omheinde kamp werden de klok rond met merendeel Nederlandse SS'ers bemand.

Het kamp had tijdens de oorlog drie commandanten:

SS-Hauptsturmführer Karl Chmielewski vanaf januari 1943 tijdens de eerste maanden van het kamp

SS-Sturmbannführer Adam Grünewald van oktober 1943 tot januari 1944

SS-Sturmbannführer Hans Hüttig van februari 1944 tot de sluiting van het kamp

 

In totaal werden er ruim 31.000 mensen in het kamp gedetineerd[5] waaronder 12.000 Joden en verder politieke gevangenen, Roma en Sinti, verzetsstrijders, Jehova's getuigen, homoseksuelen, zwervers, criminelen en zwarthandelaren. Gevangenen waren onderverdeeld in verschillende kamponderdelen:

Schutzhaftlager

Judendurchgangslager

Studentenlager

Geisellager

Frauenkonzentrationslager

Polizeiliches Durchgangslager

 

In het kamp zelf zijn zeker 735 mensen om het leven gekomen, onder wie 36 Belgen. Het aantal sterfgevallen in Kamp Vught lag veel lager dan in de kampen in Duitsland, namelijk 749 in totaal, door allerlei oorzaken, omgerekend ongeveer een op vijftig gevangenen. In Dachau was dit op een totaal van 200.000 gevangenen ruim 40.000, dus een op de vijf. Vanuit Vught werden echter onder meer 15.000 Joden gedeporteerd, van wie bijna niemand de oorlog overleefde.

Enkele gevangenen, onder wie David Koker, Klaartje de Zwarte-Walvisch en Helga Deen hielden een kampdagboek bij dat bewaard is gebleven. Ze zijn alle drie omgekomen na transport naar andere concentratiekampen.

 

In het kamp was een werkplaats waar producten voor Philips werden gemaakt. De directie van Philips had pas na lange aarzeling meegewerkt aan de werkplaats, en slaagde erin de situatie van de tewerkgestelden aanzienlijk te verbeteren. Het werken voor Philips werd aangeduid als het Philips-Kommando of Philipscommando. Af en toe kon er met elkaar gepraat en gezongen worden, zolang de dienstdoende Kapo of Aufseherin het maar niet opmerkte als hij of zij door de ramen keek. Allerlei waarschuwingssystemen waren ontwikkeld om hen tijdig te signaleren. Philips wist ook te bereiken dat tijdens de lange werkdag van wel twaalf uur twee extra pauzes voor het Philipscommando werden ingelast. Bij de afdeling radiobuizen werd deze na enige tijd zelfs teruggebracht tot acht uur, ter beperking van de vermoeidheid in handen en ogen bij dit voor de oorlog belangrijke precisiewerk. Op een goede dag kwam er in de werkplaats dankzij listig spel van Braakman van de Philipsleiding een radio-omroep die opwekkende muziek liet klinken. Daarmee konden ook mededelingen worden doorgegeven naar alle werkbarakken, wat de saamhorigheid verhoogde. Daarnaast was er een vliegtuigsloperij waar onderdelen uit neergeschoten vliegtuigen werden gehaald.

 

Kamp Vught had verscheidene buitenkampenDe twee grootste waren het zogenaamde Michelincommando (officieel Außenlager Herzogenbusch) en buitenkamp Moerdijk. Zij werden ontruimd in de dagen voor Dolle Dinsdag (5 september 1944).

In 's-Hertogenbosch was voor de oorlog een Michelinfabriek in aanbouw. Toen de Duitsers binnenvielen, was de productie nog niet opgestart. De Duitse concurrent van Michelin, Continental Gummi-Werke AG, trok in het gebouw en er werden gasmaskers geproduceerd met inzet van gevangenen uit Kamp Vught.

In buitenkamp Moerdijk werkten ongeveer vijfhonderd Joodse mannen aan het graven van tankgrachten.

 

Op 5 juni 1943 werd bekendgemaakt dat alle Joodse kinderen uit het kamp weg moesten. Er werd gezegd dat zij naar een speciaal kinderkamp in de buurt zouden gaan. Op 6 juni werden alle kinderen van nul tot en met drie, samen met hun ouders gedeporteerd naar kamp Westerbork. Een dag later werden ook alle kinderen van vier tot en met vijftien jaar afgevoerd naar Westerbork.Van daaruit werden de kinderen samen met hun ouders overgebracht naar Sobibór in (bezet) Polen waar ze vrijwel direct na aankomst door middel van vergassing om het leven werden gebracht. Er zijn 1296 kinderen weggevoerd in het weekend van 1943.

 

Als vergeldingsmaatregel tegen een protest van een aantal vrouwen werden in opdracht van kampcommandant SS-Hauptsturmführer Adam Grünewald zaterdagavond 15 januari 1944 zo veel mogelijk vrouwen in één cel opgesloten. Deze vergeldingsmaatregel ging de boeken in als het bunkerdrama. In totaal werden vierenzeventig vrouwen in cel honderdvijftien samengeperst, op een oppervlakte van negen vierkante meter, zonder ventilatie. Na veertien uur werd de cel weer opengemaakt, en bleken tien vrouwen te zijn overleden. Toen dit drama via de verzetspers in de openbaarheid kwam, werd Grünewald gedegradeerd tot gewoon soldaat. Hij sneuvelde aan het Oostfront in Hongarije.

 

De Deppner-executies waren een lange serie van executies van verzetsstrijders in Kamp Vught tussen eind juli en begin september 1944, vanwege de nadering van geallieerde troepen. Ze werden uitgevoerd in opdracht van de SS-officier en SD-functionaris Erich Deppner, die daarvoor nooit is gestraft. Minstens vierhonderdvijftig mensen kwamen hierbij om het leven, waaronder bekende verzetsmensen als Joop Westerweel. Het bijzondere was niet zozeer dat doodvonnissen werden uitgevoerd (bijvoorbeeld op de Geuzen in 1941), maar de omstandigheden waaronder. Hitler had op 30 juli 1944, na de mislukte aanslag van Von Stauffenberg op 20 juli 1944 op zijn leven, bepaald dat de militaire rechtbanken werden afgeschaft. Verzetsstrijders, door de Duitsers 'terroristen' en 'saboteurs' genoemd, konden na hun arrestatie meteen worden gedood.

De fusillades vonden plaats op de fusilladeplaats Vught op ongeveer vijftien minuten lopen van het kamp. Vanuit verschillende gevangenissen werden verzetsmensen naar Vught gebracht en hier vermoord. Er staat nu een gedenkteken met de namen van de 329 mannen die hier werden doodgeschoten.

 

Vanuit België zijn minstens zesendertig mensen naar kamp Vught overgebracht en nog dezelfde dag of de dag na aankomst opgehangen. Ze waren bijna allemaal in België door de Duitse bezetter in een militair proces ter dood veroordeeld wegens sabotageacties. Het vonnis moest met de strop ten uitvoer worden gebracht. Van veel van de veroordeelden is bekend dat het communisten waren.

 

Alle overgebleven Joden werden in de nacht van 2 op 3 juni 1944 in goederenwagons naar Auschwitz gedeporteerd. Het kamp werd na Dolle Dinsdag (5 september 1944) door de Duitsers volledig ontruimd. De geallieerden waren vlakbij, maar desondanks werden 3400 gevangenen op transport gezet naar andere concentratiekampen. De vrouwen werden naar Ravensbrück gestuurd en de mannen naar Sachsenhausen. Velen zijn daar om het leven gekomen. Ook werden op 4 en 5 september nog 117 mensen geëxecuteerd.

 

Op het moment dat de geallieerden kamp Vught op 26 oktober 1944 bevrijdden, was het een leeg en verlaten kamp. Het Nederlandse en geallieerde leger nam het in gebruik voor de internering van de geëvacueerde Duitse bevolking van Selfkant. Daarna werden er Duitsers, collaborateurs en oorlogsmisdadigers geïnterneerd. Onder meer verbleven er na juli 1945 kinderen van NSB'ers en Nederlandse Duitsers tezamen met bejaarde collaborateurs. Deze personen waren aan een regime onderworpen waarbij 'goede' Nederlanders als bewakers het morele recht opeisten om deze pro-Duitse 'foute' personen, waaronder meelopers, kinderen en jongeren, met harde hand te 'tuchtigen' (te bestraffen). Aan hun regime van willekeur en bandeloosheid[13] kwam begin van 1946 een einde door instructies van bovenaf.

 

In 1951 kreeg (een deel van) het kamp een nieuwe naam: woonoord Lunetten waar gezinnen van Molukse KNIL-militairen werden gehuisvest, die op dienstbevel van het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger uit de Molukken waren geëvacueerd. Vanaf 1960 zijn velen van hen naar andere plaatsen verhuisd. Na een overeenkomst in 1989 tussen de Nederlandse regering, de gemeente Vught en de meerderheid van de resterende Molukse bewoners, zijn alle barakken verlaten en in 1992 gesloopt op barak 1 na, die dienst doet als kerk, en is op dezelfde plek een nieuwe woonwijk, woonoord Lunetten, gebouwd.

Naschrift

De bouw van Kamp Vught, die gefinancierd werd met geroofde Joodse goederen, vond in 1942 plaats door een Nederlandse aannemer. In het kamp werden in de Tweede Wereldoorlog, tussen januari 1943 en september 1944, bijna 32.000 mensen opgesloten.

Spoordeel bij de kampgracht van Kamp Vught – Foto: Jan van de Ven / Kamp VughtKamp Vught wordt weleens vergeleken met Dachau. Qua grootte en functie (de kampen hadden nagenoeg dezelfde oppervlakte en er zaten veel politieke gevangenen) leken de kampen op elkaar, maar het sterfpercentage in Dachau was veel hoger dan in Vught: 1 op 5 personen die in Dachau kwamen overleed, tegen 1 op 50 gevangenen in Vught.

 

Na de opening op 13 januari 1943 kwamen de eerste uitgemergelde gevangenen uit Kamp Amersfoort aan in Vught. Op dat moment was Vught nog in aanbouw. De nazi’s noemden het kamp zelf ook wel Konzentrationslager Herzogenbusch. Het kamp fungeerde tijdens de Tweede Wereldoorlog als doorvoerkamp voor 12.000 Joden en tevens als kamp waar politiek gevangenen, zwarthandelaren, zigeuners, verzetslieden, gijzelaars, homoseksuelen en Jehovah’s Getuigen werden vastgehouden.

Relatief gezien was het regime in Vught mild, althans vergeleken met de concentratiekampen en nazi-vernietigingskampen op Pools grondgebied. Maar dit betekende niet dat er geen wreedheden in het kamp plaatsvonden. Die waren er zeker. Daarbij vonden er zeker 751 mensen de dood in Kamp Vught. Van hen werden 329 personen geëxecuteerd op de fusilladeplaats net buiten het kamp. De anderen kwamen om van ziekte, honger en uitputting.

Tussen januari 1943 en begin september 1944 hebben ruim 31.000 mensen voor kortere of langere tijd gevangen gezeten in het Duitse SS 'Konzentrationslager Herzogenbusch' te Vught. Naast duizenden Joden zaten er politieke gevangenen, verzetsstrijders, Sinti en Roma (zigeuners), gijzelaars, Jehova's getuigen, homoseksuelen, zwarthandelaren, criminelen en zwervers. Voor de Joden was Kamp Vught een doorgangskamp. De meeste Joden werden gedeporteerd naar het Drentse Westerbork en vandaar naar de Duitse vernietigingskampen in Polen. In totaal verloren 749 mensen in Concentratiekamp Vught het leven.

 

Namenlijst kamppersoneel:

lijst is niet compleet

E

  • Jan Eggink geboren in Vriezenveensewijk in 1926. Overleden in 1944, als kampbewaker van het concentratiekamp Vught

G

  • Adam Grünewald

H

  • Hans Hüttig


J

  • Ria Jorink

 

 

Namenlijst Nederlandse gevangenen / slachtoffers:

Is niet compleet

 

  1. 16-1-1943 Koopman Elias Diamantbewerker ontberingen
  2. 20-1-1943 Arkel Willem van machinist CPN
  3. 20-1-1943 Dijk Gerrit Dirk van kok
  4. 20-1-1943 Ekker Antonie Arend wagenmaker-kuiper ontberingen4
  5. 20-1-1943 Godschalk Marinus Hartog handelsreiziger
  6. 20-1-1943 Janssen Hermanus acteur ontberingen
  7. 20-1-1943 Koster Christian Johan Frederik Paul Bertus Marinus expeditie knecht ontberingen
  8. 20-1-1943 Kuipers Johannes Bastiaan stukadoor
  9. 20-1-1943 Slotowski Alfred fabrikant damesconfectie
  10. 20-1-1943 Veldhuis Hendrikus fabrieksarbeider ontberingen
  11. 20-1-1943 Vries Adrianus de landbouwer CPN ontberingen
  12. 20-1-1943 Wekking Hermanus Hendrikus landbouwer ontberingen
  13. 21-1-1943 Diederiks Hendrik Frederik slager ontberingen
  14. 21-1-1943 Fleischmann Siegfried Israel koopman
  15. 21-1-1943 Gelderen Casper Daniel monteur ontberingen
  16. 21-1-1943 Pool Jacob Hendrikus begrafenisondernemer ontberingen
  17. 21-1-1943 Schravendijk Hendrik Jacob van slagersleerling ontberingen
  18. 22-1-1943 Bakker Petrus Cornelis veekoopman
  19. 22-1-1943 Beute Gerard leerlingmachinist
  20. 22-1-1943 Frenk Simon koopman
  21. 22-1-1943 Verzantvoort Carolus Ludovicus Maria groentehandelaar ontberingen
    22-1-1943 Visser Jan directeur ontberingen
  22. 22-1-1943 Vlaanderen Martinus makelaar ontberingen
  23. 22-1-1943 Vlaardingerbroek Maarten hoofdbestuur P.T.T. ontberingen
  24. 23-1-1943 Baum Peterslager Kdo. 's-Hertogenbosch
  25. 23-1-1943 Bordewijk Derk Hendrik bakker
  26. 23-1-1943 Krijt Yda bootwerker
  27. 24-1-1943 Hoek Frederik Willem handarbeider martelingen
  28. 24-1-1943 Schrameijer Hendrik Bernard Johan schoenmaker ontberingen
  29. 24-1-1943 Tang Krijn koetsier
  30. 25-1-1943 Cohen Jacob Henri bouwkundig tekenaar ontberingen
  31. 25-1-1943 Everhard Bernard schoenmaker
  32. 25-1-1943 Fresco Gerson handelaar onroerende goederen CPN
  33. 25-1-1943 Kijk in de Vegte Jan veehouder ontberingen
  34. 25-1-1943 Meertens Bertus ontberingen
  35. 25-1-1943 Ponte Simon gereedschapssmid CPN ontberingen
  36. 26-1-1943 Rutgers Hendrik Jan landarbeider ontberingen
  37. 27-1-1943 Biert Jacobus van transportchauffeur
  38. 27-1-1943 Cohen Louis David slager ontberingen
  39. 27-1-1943 Hendriks Johannes Hubertus zinkwitwerker MLL-front ontberingen
  40. 27-1-1943 Kuijt Bertus schillenophaler
  41. 27-1-1943 Reuver Franciscus Johannes loswerkman ontberingen
  42. 27-1-1943 VorJan de landbouwer ontberingen
  43. 27-1-1943 Wal Bernardus Johannes Cornelis van der politieagent OD
  44. 28-1-1943 Broek Cornelis Antonius van den koopman in vee
  45. 28-1-1943 Dijk Harm landbouwer
  46. 28-1-1943 Javaux Johannes Hendrikus Antonius kantoorbediende
  47. 28-1-1943 Riep Pieter Jacobus Josephus psycholoog
  48. 28-1-1943 Rijswijk Antoine van slotenmaker ontberingen
  49. 28-1-1943 Smink Leonardus Johannis Lambertus koopman ontberingen
  50. 29-1-1943 Huurman Jan Johannes bloemistknecht
  51. 29-1-1943 Lankhaar Huibertus Hendrikus grondwerker Jehova's getuige
  52. 29-1-1943 Maandag Bernardus Hermanus grondwerker
  53. 30-1-1943 Nieuwkamp Gerrit kantoorbediende, voetballer
  54. 30-1-1943 Porcelijn Mozes venter ontberingen
  55. 30-1-1943 Stel Arie van der belastingambtenaar Het Parool ontberingen
  56. 30-1-1943 Veltman Jan koopman
  57. 30-1-1943 Verbiezen Jacobus grondwerker ontberingen
  58. 31-1-1943 Bree Willem slagers knecht
  59. 31-1-1943 Broekman Abraham koopman
  60. 31-1-1943 Cremers Peter stucadoor
  61. 31-1-1943 Evert Frederik Karel van predikant ontberingen
  62. 31-1-1943 Hoek Franciscus Josephus bloemist
  63. 31-1-1943 Petersen Willem militaire politie ontberingen
  64. 31-1-1943 Pütz Willem Joseph gemeenteambtenaar ontberingen
  65. 31-1-1943 Schuldres Petrus Johannes Antonius Henricus ambtenaar Distributiedienst
  66. 31-1-1943 Tintelen Arie Cornelis van fruitkoopman ontberingen
  67. 41-2-1943 Bemmelen Hendrik van slager
  68. 1-2-1943 Berg Jacobus van den koopman
  69. 1-2-1943 Brouwer Evert stoker
  70. 1-2-1943 Houtriet Albertus handelsreiziger ontberingen
  71. 1-2-1943 Ritsema Eisse landbouwer ontberingen
  72. 1-2-1943 Roodveldt Izak koopman ontberingen
  73. 1-2-1943 Smit Harm Esder bioscoopportier ontberingen
  74. 1-2-1943 Smit Abraham Johannes de consumptie-ijsbereider ontberingen
  75. 1-2-1943 Smits Marinus Barend landbouwingenieur
  76. 2-2-1943 Beekhuizen Jan Reinder chauffeur ontberingen
  77. 2-2-1943 Draijer Sjoerd veehandelaar ontberingen
  78. 2-2-1943 KamTaeke van der koopman Vrij Nederland ontberingen
  79. 2-2-1943 Markus Joseph boekdrukker ontberingen
  80. 2-2-1943 Meibergen Salomon koopman ontberingen
  81. 2-2-1943 Peters Hermanus Martinus vertegenwoordiger MLL-front ontberingen
  82. 3-2-1943 Hilberink Bernardus Johannis brood- en banketbakker
  83. 3-2-1943 Penning Kornelis Lambert arbeider ontberingen
  84. 3-2-1943 Vromen Sally journalist
  85. 3-2-1943 Wijhe Johannes Albertus van autohandelaar OD
  86. 3-2-1943 Wilmink Gerhardus Johannes bedrijfschef ontberingen
  87. 4-2-1943 Aleng Alexander koopman
  88. 4-2-1943 Feenstra Rein boerenknecht
  89. 4-2-1943 Janssen Adriaan Marie Antonius Gerardus slager
  90. 4-2-1943 Musters Johan Martinus mijnwerker ontberingen
  91. 4-2-1943 Peters Johannes landarbeider ontberingen
  92. 4-2-1943 Roele Meindert Cornelis melkventer ontberingen
  93. 5-2-1943 Dreven Geurt van arbeider kunstzijde fabriek
  94. 5-2-1943 Leeuw Petrus Jacobus kruideniersbediende
  95. 6-2-1943 Mijnten Hendrik landarbeider ontberingen
  96. 6-2-1943 Oldenmenger Bernardus Johannes tuinman ontberingen
  97. 6-2-1943 Oude Breuil Hermanus Bernardus melkventer
  98. 6-2-1943 Peters Wilhelm vishandelaar MLL-front ontberingen
  99. 7-2-1943 Beem Hermanus Salomon tandtechnicus
  100. 7-2-1943 Frankfort Gerlof student
  101. 8-2-1943 Bennis Jan Cornelis spoorwegarbeider
  102. 8-2-1943 Groen Jacobus los werkman
  103. 8-2-1943 Nichting Antonius Hendrikus slotenmaker ontberingen
  104. 8-2-1943 Nimwegen Johannes Franciscus Petrus van slager ontberingen
  105. 9-2-1943 Aalders Willem Hendrik slager ontberingen
  106. 9-2-1943 AltingHendrik landarbeider Jehova's getuige ontberingen
  107. 9-2-1943 Boxhoorn Anthonij Abraham grondwerker CPN
  108. 9-2-1943 Flens Jan melkventer ontberingen
  109. 9-2-1943 Schippers Johan Krijn boekhouder
  110. 9-2-1943 Smit Geert landbouwer ontberingen
  111. 9-2-1943 Sterren Johannes Anton van der Elektricien ontberingen
  112. 9-2-1943 Wezop Jacob timmerman ontberingen
  113. 10-2-1943 Hummel Jan CPN / Jehova's getuige ontberingen
  114. 10-2-1943 Soolingen Lucas van havenarbeider CPN
  115. 11-2-1943 Reuver Arie de los werkman ontberingen
  116. 11-2-1943 Speijer Noach koopman ontberingen
  117. 12-2-1943 Beerling Gerardus Antonius student
  118. 12-2-1943 Fronik Johannes slager
  119. 12-2-1943 Pijl Arie koetsier ontberingen
  120. 12-2-1943 Teeuwen Johannes Leonardus bloemist
  121. 13-2-1943 Lange Gerrit de veekoopman ontberingen
  122. 13-2-1943 Noort Dirk Leendert fabrieksarbeider
  123. 13-2-1943 Oosterveer Johannes Leonardus Antonius glazenwasser ontberingen
  124. 14-2-1943 Bombeeck Alexander chauffeur Vrij Nederland ontberingen
  125. 14-2-1943 Meulen Uilke van der slagersknecht ontberingen
  126. 14-2-1943 Onstwedder Roelf broodbezorger ontberingen
  127. 15-2-1943 Eijk Floris van winkelbediende / broodbezorger ontberingen
  128. 15-2-1943 Ham Evert van marechaussee Jehova's getuige ontberingen
  129. 15-2-1943 Koekkoek Johannes Wilhelmus landbouwer
  130. 15-2-1943 Paul Hendrik kaashandelaar ontberingen
  131. 15-2-1943 Santen Cornelis van autogeenlasser ontberingen
  132. 15-2-1943 Smit Michiel veehouder/ landbouwer ontberingen
  133. 15-2-1943 Struik Egbert kruidenier ontberingen
  134. 16-2-1943 Godschalk Salomon koopman
  135. 16-2-1943 Kraan Gijsbertus Franciscus
  136. 16-2-1943 Oppen Jules Louis Antoine van deken ontberingen
  137. 16-2-1943 Visser Jan landbouwer ontberingen
  138. 16-2-1943 Vries Johannes de landarbeider
  139. 17-2-1943 Bannet Joseph Lion kantoorbediende
  140. 17-2-1943 Dongelmans Nicolaas boerenarbeider
  141. 17-2-1943 Otten Hendrik Johannes directeur Dames Kroniek ontberingen
  142. 17-2-1943 Talens Hein los arbeider
  143. 18-2-1943 Brouwer Gerrit landbouwer
  144. 18-2-1943 Muntz Jacob hulp politieagent CPN
  145. 19-2-1943 Geest Jacobus Petrus Cornelis van der kantoorbediende ontberingen
  146. 19-2-1943 Kaars Sijpesteijn Pieter Hendrik landbouwer
  147. 19-2-1943 Kint Alouisius arbeider
  148. 19-2-1943 Vos Nathan de vertegenwoordiger ontberingen
  149. 20-2-1943 Dam Sjoerd huisschilder ontberingen
  150. 21-2-1943 Herkendaal Hendrik fabrieksarbeider
  151. 21-2-1943 Werff Jan Hermanus van der toneelspeler CPN ontberingen
  152. 22-2-1943 Belinfante Daniël eigenaar zaak in herenconfectie
  153. 22-2-1943 Boeijen Johannes boomrooier
  154. 22-2-1943 Boer Pieter Gijsbert den gemeenteambtenaar
  155. 22-2-1943 Jansen Petrus Lambertus arbeider
  156. 22-2-1943 Renkema Lucas chauffeur ontberingen
  157. 23-2-1943 OttenJan bestuurder Chr. Vakorganisatie ontberingen
  158. 24-2-1943 Boer Johannes de
  159. 24-2-1943 Heuts Kristiaan stukadoor MLL-front ontberingen
  160. 24-2-1943 Kuijer Petrus Henricus Antonius de manufacturen koopman
  161. 24-2-1943 Raat Ysbrand melkslijter ontberingen
  162. 25-2-1943 Klaassen Hermanus losarbeider
  163. 25-2-1943 Velleman Jonas student ontberingen
  164. 26-2-1943 Karpe Jacob Rudolph kleermaker
  165. 26-2-1943 Samuel Ernst koopman
  166. 27-2-1943 Darphorn Joseph kruidenier ontberingen
  167. 27-2-1943 Metz Mozes de schoenmaker ontberingen
  168. 28-2-1943 Catan-Springer Aaltje à
  169. 1-3-1943 Bonthuis Arnold Jan landbouwer
  170. 2-3-1943 Sluijmers Bastiaan veehandelaar ontberingen
  171. 2-3-1943 Veer Renger hakker scheepsbouw gefusilleerd
  172. 3-3-1943 Pront Daniël diamantarbeider ontberingen
  173. 3-3-1943 Werkendam Joseph kleermaker ontberingen
  174. 3-3-1943 Winter Klaas grondwerker ontberingen
  175. 4-3-1943 Achterberg Johannes ontberingen
  176. 4-3-1943 Smits Willem Hendrik transportarbeide
  177. r6-3-1943 Daalhof Cornelis Hendrik melkslijter ontberingen
  178. 6-3-1943 Voet Willem van der boekhandelaar CPN ontberingen
  179. 8-3-1943 Wichard Jacobus Leonardus stoker ontberingen
  180. 9-3-1943 Lina Jan slager
  181. 10-3-1943 Sarfatij-Duits Sara ontberingen
  182. 11-3-1943 Beer Leendert de diamantslijper
  183. 11-3-1943 Stenekes Jakob veehouder
  184. 12-3-1943 Limburg Lutgerus reiziger
  185. 14-3-1943 Boogaard Johannes Matheus van den verzekeringsagent
  186. 16-3-1943 Kaas Willem sorteerder
  187. 16-3-1943 Koperberg Hartog koopman ontberingen
  188. 16-3-1943 Vos Leendert Cornelis chauffeur ontberingen
  189. 18-3-1943 Dekker Ariën koopman CPN ontberingen
  190. 22-3-1943 Dolstra Wolter veehandelaar
  191. 22-3-1943 Pors Bastiaan Cornelis eigenaar wasserij CPN ontberingen
  192. 24-3-1943 Dokter Willem Adriaan pensionhouder
  193. 24-3-1943 Dordrecht Cornelis Machiel pakhuisknecht CPN ontberingen
  194. 26-3-1943 Zon Jan van poelier ontberingen
  195. 27-3-1943 Brilleman Aaltje joodse baby ontberingen
  196. 28-3-1943 Hamburger David fabrikant" beim Fluchtversuch erschossen'
  197. 28-3-1943 Weijl Aäron Simon vertegenwoordiger ontberingen
  198. 29-3-1943 Knegje Rachel joodse baby ontberingen
  199. 29-3-1943 Prins Herman ontberingen
  200. 30-3-1943 KokPieter huisschilder
  201. 31-3-1943 Anink Gijsbertus slager ontberingen
  202. 1-4-1943 Korpershoek Martinus Johannes directeur American Express
  203. 5-4-1943 Hertz Erich chemisch-technicus "beim Fluchtversuch erschossen'
  204. 7-4-1943 Jager Auke hoofd lagere school CPN ontberingen
  205. 9-4-1943 Brassé Johan Josef koopman in ongeregeld goed
  206. 9-4-1943 Elzas Ella Sarina joodse baby ontberingen
  207. 9-4-1943 Weertman Albert Jan stoker N.S.CPN ontberingen
  208. 11-4-1943 Nebig Hartog joodse baby ontberingen
  209. 12-4-1943 Baale Rosalie van
  210. 12-4-1943 Kasper-Salomon Olga
  211. 12-4-1943 Moed Jan landbouwer ontberingen
  212. 12-4-1943 Spier Jacob van zelfmoord met gif
  213. 13-4-1943 Sluijs Roosje van der joodse peuter ontberingen
  214. 15-4-1943 Goulooze Daniël metaalarbeider CPN ontberingen
  215. 16-4-1943 Kool Adéle Vera joodse peuter ontberingen
  216. 16-4-1943 Schavrien Louis Eleazer joodse peuter ontberingen
  217. 16-4-1943 Tof-Woudstra Hanna
  218. 17-4-1943 Cleef Marianne van joodse baby ontberingen
  219. 17-4-1943 Gans Gerzon joodse baby ontberingen
  220. 17-4-1943 Zilverberg Rosalina joodse baby ontberingen
  221. 18-4-1943 Sachs Karl joodse baby ontberingen
  222. 18-4-1943 WalFokelinus van der belastingambtenaar ontberingen
  223. 19-4-1943 Berg-Muller Hester
  224. 19-4-1943 Frank-Cohen Ida
  225. 19-4-1943 Isaac Carolina
  226. 19-4-1943 Nijstad Joël Abraham antiquair ontberingen
  227. 19-4-1943 Poppers Adelheid Rosette joodse peuter ontberingen
  228. 20-4-1943 Bösensell Antonius Nicolaas Johannes Arnoldus kantoorbediende
  229. 20-4-1943 Embden Sophia van joodse baby ontberingen
  230. 20-4-1943 LevyDavid joodse peuter ontberingen
  231. 20-4-1943 Staal-Förster Rosalia ontberingen
  232. 21-4-1943 Menco-Stern Pauline ontberingen
  233. 21-4-1943 Walvis Klara winkeljuffrouw ontberingen
  234. 22-4-1943 Lion Theresia ontberingen
  235. 22-4-1943 Stratum - van Leeuwen Johanna van ontberingen
  236. 23-4-1943 Ede van der Pals Willem Marie van makelaar ontberingen
  237. 23-4-1943 Kanteman-Marx Josephine
  238. 23-4-1943 Maanen Teunis van grondarbeider ontberingen
  239. 23-4-1943 Meijers-Kleffman Schorsina Sara ontberingen
  240. 23-4-1943 Soesman-Horn Emma ontberingen
  241. 24-4-1943 Heilbronn-Cussel Bertha ontberingen
  242. 25-4-1943 Cahnter Georges Zeligman advocaat / procureur
  243. 25-4-1943 Förster Janette
  244. 25-4-1943 Heilbron-Slagter Betje ontberingen
  245. 25-4-1943 LionMaurits leerlooier ontberingen
  246. 25-4-1943 Mosler Albert Israel gefusilleerd
  247. 26-4-1943 Cohen Johanna Henny joodse kleuter ontberingen
  248. 26-4-1943 Marcus Eduard Albert importeur van Gereedschappen ontberingen
  249. 26-4-1943 Philips Jans ontberingen
  250. 27-4-1943 Colthof Chajjiem joodse baby ontberingen
  251. 27-4-1943 Franschman Marcel joodse peuter ontberingen
  252. 29-4-1943 Spits Louise ontberingen
  253. 29-4-1943 Veen Isaac van der joodse baby ontberingen
  254. 30-4-1943 Kosters-Kleinhaus Eva
  255. 30-4-1943 Roos-Meijers Sara ontberingen
  256. 2-5-1943 Cohen Salomon ontberingen
  257. 2-5-1943 Emden-Lion Rosa ontberingen
  258. 2-5-1943 Kalker-Wijsenbeek Flora
  259. 4-5-1943 Waanders Hendrikus Joannes Gerardus boekhandelaar ontberingen
  260. 5-5-1943 Smulders Theodorus Antonius smid emaillefabriek
  261. 5-5-1943 Zwarts-de Lange Dina
  262. 6-5-1943 Jacobs-Mogendorff Leentje ontberingen
  263. 6-5-1943 Siemons Lazarus ontberingen
  264. 7-5-1943 Blijdenstein- Sternfeld Rika van
  265. 7-5-1943 Elzas-ten Bosch Bertha
  266. 7-5-1943 Koekoek Leon administrateur ontberingen
  267. 7-5-1943 Leeuw Betje de ontberingen
  268. 8-5-1943 Cohen-De fries Henriëtte ontberingen
  269. 8-5-1943 Lange Charlotte de ontberingen
  270. 8-5-1943 Vermeulen Jan Willem architect CPN ontberingen
  271. 8-5-1943 Wolff-Cohn Anna Sara ontberingen
  272. 9-5-1943 Vries Josua Samuel de joodse baby ontberingen
  273. 10-5-1943 Pomeranz David joodse baby ontberingen
  274. 10-5-1943 Wijnberg Mozes kwastenmaker
  275. 11-5-1943 Baan Pieter kantoorbediende CPN ontberingen
  276. 12-5-1943 Brehm Friedrich koopman in koffie en thee
  277. 12-5-1943 Sluis Simon van der joodse peuter ontberingen
  278. 13-5-1943 Vrachtdoender Leo joodse baby ontberingen
  279. 14-5-1943 Meijer Aaltje ontberingen
  280. 14-5-1943 Prins Rosa Gretha Catharina joodse baby ontberingen
  281. 16-5-1943 Leefmans Hartog joodse baby ontberingen
  282. 16-5-1943 Sealtiel Izaak kleermaker "beim Fluchtversuch erschossen'
  283. 18-5-1943 Behr Sam Alexander joodse baby ontberingen
  284. 18-5-1943 Essen Joël van winkelier
  285. 18-5-1943 Sieraad Johannes machinist CPN bij ongeluk geëlektrocuteerd
  286. 19-5-1943 Gelder Jitschak van joodse kleuter ontberingen
  287. 19-5-1943 Jacovici Isaac
  288. 20-5-1943 Nussbaum Sabina joodse baby ontberingen
  289. 21-5-1943 Dasberg Henry Samuel joodse peuter ontberingen
  290. 21-5-1943 Frankenhuis Jettie joodse baby ontberingen
  291. 22-5-1943 Simon Selma Bernardi joodse baby ontberingen
  292. 26-5-1943 Gerstner Symche Binon
  293. 27-5-1943 Buuren Eduard van joodse peuter
  294. 27-5-1943 Lelyveld Roosje joodse peuter ontberingen
  295. 28-5-1943 Vernes Willem fabrieksarbeider ontberingen
  296. 30-5-1943 Manuskowski Leonard joodse peuter ontberingen
  297. 3-6-1943 Ellstein Michael joodse peuter ontberingen
  298. 3-6-1943 Salomon Berend joodse baby ontberingen
  299. 4-6-1943 Bobbe Hanna Sophia joodse baby ontberingen
  300. 6-6-1943 Limburg Elkan joodse peuter ontberingen
  301. 7-6-1943 Praag Abraham van joodse baby ontberingen
  302. 14-6-1943 Schweiger Eduard kantoorbediende martelingen
  303. 1-7-1943 Beck Johnny joodse baby ontberingen
  304. 3-7-1943 Kamp Bastiaan Arie machinebankwerker
  305. 8-7-1943 Blaauw Christiaan Evert directeur Gemeentewerken gefusilleerd
  306. 10-7-1943 Staveren Izaac van kleermaker ontberingen
  307. 27-7-1943 Druijf Eliazar musicus ontberingen
  308. 30-7-1943 Timmermans Henry kunstschilder hersenbloeding (mogelijk op hoofd geslagen)
  309. 23-8-1943 Mastwijk Gerardus Josephus Jacobus autowasser
  310. 2-9-1943 Lansberg Martien Victor kantoorbediende zelfmoord door vergassing
  311. 4-9-1943 Martin Martin dansleraar gijzelaar ontberingen
  312. 5-9-1943 Israël Louis handelsreiziger "beim Fluchtversuch erschossen'
  313. 24-9-1943 Minnigh Jacobus kantoorbediende ontberingen
  314. 26-9-1943 Carmiggelt Johannes Simon journalist Kdo. Moerdijk
  315. 26-9-1943 Oosthuizen Klaas kantoorbediende Het Parool ontberingen
  316. 27-9-1943 Vreeken-Groennou Elisabeth CPN ontberingen
  317. 28-9-1943 Benijnede
  318. 28-9-1943 Heijmans Gustave
  319. 28-9-1943 Rosenthal Sally ontberingen
  320. 28-9-1943 Zaelen Corneel van
  321. 29-9-1943 Bood Jan Cornelis koopman
  322. 2-10-1943 Levie Mozes joods kind ontberingen
  323. 3-10-1943 Randwijk Barend van grondwerker ontberingen
  324. 5-10-1943 Schwarzschild Leo afdelingschef
  325. 14-10-1943 Barend Jacob schoenmaker Kdo. Venlo
  326. 18-10-1943 Polak Abraham winkelier ontberingen
  327. 19-10-1943 Jacobsen Isaac administrateur "beim Fluchtversuch erschossen'
  328. 20-10-1943 Wagemaker Bartholomeus kantoorbediende ontberingen
  329. 23-10-1943 Schans Jacob van der havenarbeider ontberingen
  330. 31-10-1943 Cohen-Kan Jetta
  331. 4-11-1943 Levy Harry koopman ontberingen
  332. 4-11-1943 Mendel Meijer caféhouder ontberingen
  333. 7-11-1943 Weile-Fröhlich Therese ontberingen
  334. 19-11-1943 Jacobson Abraham gefusilleerd
  335. 20-11-1943 Scholten Johannes Hendrikus melkhandelaar"beim Fluchtversuch erschossen'
  336. 22-11-1943 Henderson Franciscus Hubertus Antonius fabrieksopzichter
  337. 29-11-1943 Fennema Anna Margaretha boekhoudster
  338. 4-12-1943 MeijerJulius vertegenwoordiger tijdens dwangarbeid doodgeschoten
  339. 9-12-1943 Wertheim Emilie Emma secretaresse ontberingen
  340. 20-12-1943 Eijgendaal Gerardus Adrianus wagenverhuurder
  341. 23-12-1943 Berlage Johannes jurist Vrij Nederlandt. g.v. schotwond bij arrestatie
  342. 1-1-1944 Boer Corstiaan den vrachtrijder
  343. 16-1-1944 Bagmeijer-Krant Helena bunkerdrama
  344. 16-1-1944 Bode Nelly Adrisna Jeannette de Arbeidscontractante G.A.B.bunkerdrama
  345. 16-1-1944 Braber Maartje den bunkerdrama
  346. 16-1-1944 Buiteman-Huijsmans Lamberta Antonia Maria bunkerdrama
  347. 16-1-1944 Gooszen Anna Maria Frederika verpleegster bunkerdrama
  348. 16-1-1944 Hartogs-Samson Minaverpleegster bunkerdrama
  349. 16-1-1944 HoekJohanna Catharina Adriana van den boekhoudster bunkerdrama
  350. 16-1-1944 Holst Lammerdina Elisabeth kinderverpleegster bunkerdrama
  351. 16-1-1944 Janssen Antoinette Alegonda serveerster bunkerdrama
  352. 16-1-1944 Witte-Verhagen Huiberdina Adriana bunkerdrama
  353. 22-1-1944 Maarssen Andries schillenophaler
  354. 24-1-1944 Tilburg Hermanus Bernardus Richard diamantslijper
  355. 24-1-1944 Woldendorp Barteld caféhouder
  356. 25-1-1944 Henning Lodewijk Lourentius zeeman CPN
  357. 25-1-1944 Velden Dirk van der machinebankwerker
  358. 26-1-1944 Wilkens Hendrikus Johannes los arbeider "beim Fluchtversuch erschossen'
  359. 28-1-1944 Langelaan Johanna Wilhelmina winkelierster ontberingen
  360. 28-1-1944 Strik Francis Petrus Maria distributieambtenaar "beim Fluchtversuch erschossen'
  361. 13-2-1944 Bergh Petronella Cornelia hulp in de huishouding
  362. 12-3-1944 Mol Cornelis Jan winkelier te Spijkenisse gijzelaar na doodschieten NSB-opperwachtmeester door Spijkenisser Verzet
  363. 16-3-1944 Aafjes Nicolaas los arbeider
  364. 21-3-1944 Frossink Brugt transportarbeider
  365. 7-4-1944 Drenth Cornelis Johannes
  366. 13-4-1944 Blinkhof Cornelis Pieter bedrijfsassistent
  367. 11-5-1944 Fieret Cornelis Jehova's getuige ontberingen
  368. 25-5-1944 Leijen-Kalus Emma ontberingen
  369. 26-5-1944 Tiekstra Sipke machinist zuivelfabriek
  370. 26-5-1944 Ludwig Jan Garagehouder Verzetsstrijder Gefusilleerd
  371. 2-6-1944 Boer Douwe de postbode verzetsstrijder
  372. 5-6-1944 Aalders Barend Jan belastingambtenaar LO gefusilleerd
  373. 7-6-1944 Heeringen Gerrit van expediteur ontberingen
  374. 19-6-1944 Arp Albert marechaussee gefusilleerd
  375. 19-6-1944 Fokkens Ane marechaussee LO gefusilleerd
  376. 19-6-1944 Gee Johannes Leendert marechaussee LO
  377. 19-6-1944 Zonder van Jacobus Gerard marechaussee gefusilleerd
  378. 19-6-1944 Zuidema Jan marechaussee gefusilleerd
  379. 20-6-1944 Veldhuis Hendrik drukker Trouw schotwond bij arrestatie
  380. 27-6-1944 Leede-Rutgers Neeltje Carolina Cornelia verdrinking bij vluchtpoging
  381. 12-7-1944 Roovers Johannes Franciscus Maria reclametekenaar Oranje Garde gefusilleerd
  382. 13-7-1944 Buitenen Johannes Josephus gemeenteambtenaar gefusilleerd
  383. 17-7-1944 Stelling Dirk timmerman CPN ontberingen
  384. 21-7-1944 Evers Johannes Hendrikus garagehouder Vrij Nederland gefusilleerd
  385. 21-7-1944 Kuerten Antonius Johannes machinebankwerker KP gefusilleerd
  386. 21-7-1944 Muller Jean Maurice kantoorbediende gefusilleerd
  387. 23-7-1944 Burgh Willem van der politieagent CPN gefusilleerd
  388. 23-7-1944 Postma Jan tekenaar CPN gefusilleerd
  389. 25-7-1944 Huisman Albert kolenhandelaar CPN gefusilleerd
  390. 25-7-1944 Swolfs Josephus laborant CPN gefusilleerd
  391. 27-7-1944 Woltjer Klaas Roelof directeur Arbeidsbureau schotwond t.g.v. neerschieten na arrestatie
  392. 29-7-1944 Advokaat Jacob ambtenaar PTT gefusilleerd
  393. 29-7-1944 Borsboom Jan machinebankwerker gefusilleerd
  394. 29-7-1944 Graafland Gijsbert politieagent
  395. 29-7-1944 Hak Jan student gefusilleerd
  396. 29-7-1944Hakker John inkoper elektrische materialen gefusilleerd
  397. 29-7-1944 Knaud Lodewijk Marinus ambtenaar gefusilleerd
  398. 29-7-1944 Koene Willem Johan student KP gefusilleerd
  399. 29-7-1944 Kortbeek Eustacius Adrianus student KP gefusilleerd
  400. 29-7-1944 Lindhout Simon gefusilleerd
  401. 29-7-1944 Nederveen Marius vlasbewerker Trouw gefusilleerd
  402. 29-7-1944 Pické Johannes Marinus student gefusilleerd
  403. 29-7-1944 Roelink Nico Hans student KP gefusilleerd
  404. 29-7-1944 Schmidt Johannes Jacobus boekdrukker gefusilleerd
  405. 29-7-1944 Smit Petrus van der musicus CPN gefusilleerd
  406. 29-7-1944 Steenhuis Wybe Jan Hendrik KP gefusilleerd
  407. 2-8-1944 Wolf Maarten Jurriaan van der marechaussee Trouw gefusilleerd
  408. 4-8-1944 Alers Hermanus Henriens Josephus ambtenaar bevolkingsregister gefusilleerd
  409. 4-8-1944 Bakker Jan Martin kantoorbediende LO gefusilleerd
  410. 4-8-1944 Balvers Andreas Johannes ambtenaar bevolkingsregister gefusilleerd
  411. 4-8-1944 Bunt Teunis van de gemeenteambtenaar gefusilleerd
  412. 4-8-1944 Ket Johannes Cornelis de kantoorbediende gefusilleerd
  413. 4-8-1944 Kok André Marie Dorotheus de ambtenaar bevolkingsregister gefusilleerd
  414. 4-8-1944 Landweer Pieter Hermanus chef bevolkingsregister gefusilleerd
  415. 4-8-1944 Leenheer Boudewijn Dirk ambtenaar bevolkingsregister gefusilleerd
  416. 4-8-1944 Ploeg Rijklof Johannes van der kantoorbediende LO gefusilleerd
  417. 4-8-1944 Sjakes Antonie student LO gefusilleerd
  418. 9-8-1944 Baarle Rudolf Marie van student Trouw gefusilleerd
  419. 9-8-1944 Dijkman Louis Cornelis advocaat Trouw gefusilleerd
  420. 9-8-1944 Duuren Lodewijk van student Trouw gefusilleerd
  421. 9-8-1944 Fleurke Pieter zeepfabrikant Trouw gefusilleerd
  422. 9-8-1944 Gestel Henricus Johannes Maria van machinebankwerker gefusilleerd
  423. 9-8-1944 Heijst Aart Anthonie van landbouwer gefusilleerd
  424. 9-8-1944 Heurkens Johannes Jacobus Hendrikus gemeentesecretaris LO gefusilleerd
  425. 9-8-1944 Hoeven Hendrik van constructietekenaar LO gefusilleerd
  426. 9-8-1944 Keizer Reinder Lodewijk winkelbediende gefusilleerd
  427. 9-8-1944 Klein Hendrikus politieagent gefusilleerd
  428. 9-8-1944 Koning Arie de landbouwer KP gefusilleerd
  429. 9-8-1944 Koning Huibrecht de landbouwer KP gefusilleerd
  430. 9-8-1944 Kuil Abraham Johan van lood- en zinkwerker gefusilleerd
  431. 9-8-1944 Mildt Johannes Reinier de ambtenaar Trouw gefusilleerd
  432. 9-8-1944 Santema Willem elektrotechnisch installateur Trouw gefusilleerd
  433. 9-8-1944 Schijndel Theodorus van landbouwer KP gefusilleerd
  434. 9-8-1944 Schoenmakers Franciscus Johannes chauffeur LO gefusilleerd
  435. 9-8-1944 Stigter Jacob tuinarbeider KP gefusilleerd
  436. 9-8-1944 Werkman Douwe boekhandelaar Trouw gefusilleerd
  437. 10-8-1944 Bastiaans Steven gefusilleerd
  438. 10-8-1944 Dijk Marinus van boekdrukker Trouw gefusilleerd
  439. 10-8-1944 Engelsen den Dionysius Jacob manufacturier Trouw gefusilleerd
  440. 10-8-1944 Gils Petrus Johannes militair Vrij Nederland gefusilleerd
  441. 10-8-1944 Graaff Cornelis de huisschilder Trouw gefusilleerd
  442. 10-8-1944 Hagedoorn Johannes kantoorbediende Trouw gefusilleerd
  443. 10-8-1944 Laan Jan Gerhard van der Trouw gefusilleerd
  444. 10-8-1944 Martens Arthur Viktor magazijnbediende Trouw gefusilleerd
  445. 10-8-1944 Mooij Hermanus Willem machinist Trouw gefusilleerd
  446. 10-8-1944 Mooij Theodoor laborant Trouw gefusilleerd
  447. 10-8-1944 Mortel Joseph Marie van de gemeenteambtenaar Trouw gefusilleerd
  448. 10-8-1944 Nauta Jan onderwijzer B.L.O.Trouw gefusilleerd
  449. 10-8-1944 Overeem Everhardus boekdrukker Trouw gefusilleerd
  450. 10-8-1944 Penning Jan William Hendrik werktuigkundig Ingenieur gefusilleerd
  451. 10-8-1944 Spits Johannes Herman student Trouw gefusilleerd
  452. 10-8-1944 Uittien Hendrik leraar Trouw gefusilleerd
  453. 10-8-1944 Vogel Friedrich Machiel koopman in vlas en graan Trouw gefusilleerd
  454. 11-8-1944 Averdieck Gerardus Aloysius pater gefusilleerd
  455. 11-8-1944 Bebber Joseph Andreas Joannes Maria van ambtenaar gefusilleerd
  456. 11-8-1944 Beinema Sytze Roelof technisch opzichter LO / Zeemanspot gefusilleerd
  457. 11-8-1944 Bos Abraham van den onderwijzer gefusilleerd
  458. 11-8-1944 Dijk Henricus Joannes van afdelingschef schoenfabriek gefusilleerd
  459. 11-8-1944 Dor Johan Joseph opzichter gefusilleerd
  460. 11-8-1944 Es Johannes Gerardus van handschoensnijder gefusilleerd
  461. 11-8-1944 Es Theodorus van schoenmaker gefusilleerd
  462. 11-8-1944 Gool Josephus Franciscus Dominicus van vertegenwoordiger gefusilleerd
  463. 11-8-1944 Gubbels André Lanbert Henri Marie student Je Maintiendrai gefusilleerd
  464. 11-8-1944 Heederik Johan Philip koopman gefusilleerd
  465. 11-8-1944 Hoeckel Cornelis Joannes Henricus arts Trouw gefusilleerd
  466. 11-8-1944 Hoeks Adriaan landbouwer gefusilleerd
  467. 11-8-1944 Hoeks Petrus Johannes landbouwer gefusilleerd
  468. 11-8-1944 Janssen Jacobus Everhardus filiaalhouder kruideniersketen gefusilleerd
  469. 11-8-1944 Jeurissen Hermanus tuinder gefusilleerd
  470. 11-8-1944 Langen Marius de vertegenwoordiger gefusilleerd
  471. 11-8-1944 Linders Johannes Antonius kapelaan gefusilleerd
  472. 11-8-1944 Loon Elise Adrianus ambtenaar G.A.B. gefusilleerd
  473. 11-8-1944 Noordermeer Cornelis Klaas marechaussee KP gefusilleerd
  474. 11-8-1944 Oosterhout Nicolaas Cornelis van beroepsonderofficier gefusilleerd
  475. 11-8-1944 Ouwerkerk Dirk Willem van bedrijfsleider LO
  476. 11-8-1944 Quant Pieter Cornelis ambtenaar Provinciale Waterstaat gefusilleerd
  477. 11-8-1944 Rodenburg Hendrikus ambtenaar GAB gefusilleerd
  478. 11-8-1944 Scheltus Adrianus Petrus burgemeester van Sint-Michielsgestel gefusilleerd
  479. 11-8-1944 Schippers Bernardus Rudolf Augustinus bedrijfsleider KP gefusilleerd
  480. 11-8-1944 Schotel Jacob Anne reclame-adviseur LO gefusilleerd
  481. 11-8-1944 Spoor Lucas monteur CPN gefusilleerd
  482. 11-8-1944 Stoffels Marcel Elbert Jozef-Marie kantoorbediende OD gefusilleerd
  483. 11-8-1944 Tas Johannes Valentijn hoofdinspecteur van politie gefusilleerd
  484. 11-8-1944 Uem Antonius Everhardus van landbouwer gefusilleerd
  485. 11-8-1944 Wegeling Hendricus drukker Trouw gefusilleerd
  486. 11-8-1944 Werson Gerardus Martinus Renier student gefusilleerd
  487. 11-8-1944 Westerweel Johan Gerard hoofd lagere school gefusilleerd
  488. 15-8-1944 Bosman Gerrit loopknecht gefusilleerd
  489. 18-8-1944 Berghuijs Adriaan calculator gefusilleerd
  490. 18-8-1944 Boonstra Dirk bediende Nulgroep gefusilleerd
  491. 18-8-1944 Boonstra Uilke architect LO-LKP gefusilleerd
  492. 18-8-1944 Coolsma Constant Willem ambtenaar bij politie gefusilleerd
  493. 18-8-1944 Drupsteen Thijs Gerardus gemeenteambtenaar Trouw gefusilleerd
  494. 18-8-1944 Evenhuis Jan belastingambtenaar Nationaal Steun Fonds gefusilleerd
  495. 18-8-1944 Fokma Klaas Erik student in Delft
  496. 18-8-1944 Galiën Hendrik Sijbe van der opperwachtmeester gefusilleerd
  497. 18-8-1944 Hulscher Bernardus ten provincieambtenaar LO gefusilleerd
  498. 18-8-1944 Lever Hendrik Jacob magazijnbediende KP gefusilleerd
  499. 18-8-1944 Melot Bernard Guillaume Hubert dir. Gem. Dienst Sociale Zaken gefusilleerd
  500. 18-8-1944 Reitsma Pieter veehouder LO gefusilleerd
  501. 18-8-1944 Sijtsma Lucas vertegenwoordiger houthandel LO gefusilleerd
  502. 18-8-1944 Vries Bernardus de marechaussee KP gefusilleerd
  503. 19-8-1944 Aarts Henricus Marinus Johannes politieagent gefusilleerd
  504. 19-8-1944 Andriessen Willem Frederik militair KNIL Knokploeg De Margriet gefusilleerd
  505. 19-8-1944 Bruggen Marinus Gerardus van chemicus gefusilleerd
  506. 19-8-1944 Brunnekreef Jan Willem typograaf
  507. 19-8-1944 Dahmen Adrianus Johannes koopman in elektrische artikelen gefusilleerd
  508. 19-8-1944 Haagen Petrus Jacobus fabrieksarbeider KP gefusilleerd
  509. 19-8-1944 Kruijssen Jacobus Arnoldus koopman KP gefusilleerd
  510. 19-8-1944 Linthorst Johannes Franciscus Chrisostinus fabrikant RVV gefusilleerd
  511. 19-8-1944 Smits Christianus Petrus Hendrikus gemeenteambtenaar KP gefusilleerd
  512. 19-8-1944 Smulders Gerard Antoon landbouwer LO gefusilleerd
  513. 19-8-1944 Stierman Adriaan bouwkundig tekenaar gefusilleerd
  514. 19-8-1944 Swinkels Petrus Theodorus slager KP gefusilleerd
  515. 22-8-1944 Benthem Johannes Adrianus van bediende boekhandel K-groep gefusilleerd
  516. 22-8-1944 Dijkema Reint Albartus student Trouw gefusilleerd
  517. 22-8-1944 Dijkstra Auke Hendrik handelsreiziger bouwmaterialen KP gefusilleerd
  518. 22-8-1944 Eijsink Fredrikus Berend K-groep gefusilleerd
  519. 22-8-1944 Gort Johannes Hendrikus Antonius Gerhardus politieagent gefusilleerd
  520. 22-8-1944 Heijes Harm houtwarenfabrikant OD gefusilleerd
  521. 22-8-1944 Hendriks Berend violist Trouw gefusilleerd
  522. 22-8-1944 Joustra Andries boerenarbeider Vrij Nederland gefusilleerd
  523. 22-8-1944 Kraal Kornelis vertegenwoordiger gefusilleerd
  524. 22-8-1944 Lijn Hielke marechaussee gefusilleerd
  525. 22-8-1944 Nieboer Klaas kantoorbediende gefusilleerd
  526. 22-8-1944 Oosting Albert gemeenteambtenaar gefusilleerd
  527. 22-8-1944 Poel Johannes Marinus van der Indische landbouw deskundige K-Groep gefusilleerd
  528. 22-8-1944 Schlaman Petrus Gerardus Henricus politieagent K-Groep gefusilleerd
  529. 22-8-1944 Schukken Hein veehouder gefusilleerd
  530. 22-8-1944 Slotema Schelto K-Groep gefusilleerd
  531. 22-8-1944 Smith Cornelis Enno schilder K-Groep gefusilleerd
  532. 22-8-1944 Veen Eemke van der gemeenteambtenaar gefusilleerd
  533. 22-8-1944 Verheul Hubertus Jacobus Emmanuel ambtenaar P.T.T. K-groep gefusilleerd
  534. 22-8-1944 Visser Sipke distributieambtenaar MLL-front gefusilleerd
  535. 22-8-1944 Vries Gerke de kantoorbediende K-Groep gefusilleerd
  536. 22-8-1944 Zee Hessel van der ambtenaar K-Groep gefusilleerd
  537. 23-8-1944 Böhler Wilhelm Christiaan politieagent gefusilleerd
  538. 28-8-1944 Steen Albert politieagent K-Groep gefusilleerd
  539. 30-8-1944 Bergeijk Cornelis van student Studenten Contact gefusilleerd
  540. 30-8-1944 Berlijn Johannes handelaar in chemicaliën LO gefusilleerd
  541. 30-8-1944 Dam Johannes Maarten van kantoorbediende gefusilleerd
  542. 30-8-1944 Groeneveld Jacobus directeur Distributiedienst gefusilleerd
  543. 30-8-1944 Haverkort Albertus Johannes Antonius handelsreiziger gefusilleerd
  544. 30-8-1944 Hendriks Ferdinand Albert mechanicus gefusilleerd
  545. 30-8-1944 Hesselberg Johannes Louis student Studenten Contact gefusilleerd
  546. 30-8-1944 Hoornenborg Jan Willem hoofdonderwijzer LO gefusilleerd
  547. 30-8-1944 Koopmans Rinze koopman Nationaal Comité gefusilleerd
  548. 30-8-1944 Levinson Edward Sydney gefusilleerd
  549. 30-8-1944 Man Maarten de broodbakker gefusilleerd
  550. 30-8-1944 Miltenburg Hendrikus Cornelis Bernard adjunctinspecteur politie LO gefusilleerd
  551. 30-8-1944 Nie Willem de student LO gefusilleerd
  552. 30-8-1944 Nobels Abraham machinebankwerker Trouw gefusilleerd
  553. 30-8-1944 Ouwerkerk Mattheus Roelof van ambtenaar Distributiedienst CPN gefusilleerd
  554. 30-8-1944 Sixma Klaas assistentbedrijfsleider gefusilleerd
  555. 30-8-1944 Valster Huibrecht kantoorbediende gefusilleerd
  556. 30-8-1944 Vogel Adriaan kapitein binnenvaart gefusilleerd
  557. 30-8-1944 Waard Gerrit Cornelis de kantoorbediende LO gefusilleerd
  558. 30-8-1944 Zalen Karel van plaatsvervangend hoofd sociale afdeling havenbedrijf LO gefusilleerd
  559. 30-8-1944 Zegers Arie Jan Jacob gemeenteambtenaar gefusilleerd
  560. 3-9-1944 Fehres Frans Christiaan student KP gefusilleerd
  561. 3-9-1944 Herberts Janscholier gefusilleerd
  562. 4-9-1944 Achterberg Gerrit Cornelis Sibertus trambestuurder gefusilleerd
  563. 4-9-1944 Beumer Dirk Johan boekdrukker
  564. 4-9-1944 Blaauw Pieter Gilles student LO gefusilleerd
  565. 4-9-1944 Blankenzee Maurits Vigeveno koopman gefusilleerd
  566. 4-9-1944 Boer Christiaan Jacob bakker CPN gefusilleerd
  567. 4-9-1944 Bomert George Maria student gefusilleerd
  568. 4-9-1944 Brouwer Hendrik carrosserieschilder KP gefusilleerd
  569. 4-9-1944 Coppes Leonardus Josephus Maria controleur LO gefusilleerd
  570. 4-9-1944 Elskamp Anthonius Gerardus Johannes ambtenaar gefusilleerd
  571. 4-9-1944 Flemming Christiaan Course student LO gefusilleerd
  572. 4-9-1944 Franx Frederik Willem ambtenaar LO gefusilleerd
  573. 4-9-1944 Gelderman Joan advocaat en procureur OD gefusilleerd
  574. 4-9-1944 Geskus Wiebe handbankwerker LO gefusilleerd
  575. 4-9-1944 Goedendorp Bernardus notarisklerk LO gefusilleerd
  576. 4-9-1944 Goedendorp Jacob sigarenwinkelier LO gefusilleerd
  577. 4-9-1944 Haaren Koert Bruno Maria student gefusilleerd
  578. 4-9-1944 Harmsen Laurens reiziger CPN gefusilleerd
  579. 4-9-1944 Heijden Albert Theodoor Jan Maria van der vertegenwoordiger OD gefusilleerd
  580. 4-9-1944 Helden Jacob Leendert van vertegenwoordiger LO gefusilleerd
  581. 4-9-1944 Hessels Johannes koopman gefusilleerd
  582. 4-9-1944 Hillenius Jan Michiel student CPN gefusilleerd
  583. 4-9-1944 Holsbergen Johannes politieagent gefusilleerd
  584. 4-9-1944 Horst Izaak van der notarisklerk LO gefusilleerd
  585. 4-9-1944 Hulsentop Frank van assistentcontroleur OD gefusilleerd
  586. 4-9-1944 Ingen Fekko Hendriks Koerts van reclamechef arbeiderspers
  587. 4-9-1944 Jordense Gerardus Wilhelmus Johannes adspirantrechercheur N.S. gefusilleerd
  588. 4-9-1944 Koenen Wilhelmus Johannes elektromonteur Vrij Nederland gefusilleerd
  589. 4-9-1944 Koopman Adriaan Jan Willem grossier CPN / Voor God en de Koning gefusilleerd
  590. 4-9-1944 Krol Pieter Jan Hendrik student gefusilleerd
  591. 4-9-1944 Krul Johannes timmerman gefusilleerd
  592. 4-9-1944 Lemmen Jacques Antoine Marie commissionnair in effecten Voor God en de Koning gefusilleerd
  593. 4-9-1944 Limburg Johannes Josephus werktuigkundige gefusilleerd
  594. 4-9-1944 Min Bernardus walsmachinist gefusilleerd
  595. 4-9-1944 Mol Fransciscus Cornelis Paulus ambtenaar Voor God en den Koning gefusilleerd
  596. 4-9-1944 Mulders Johannes Hermanus Antonius student gefusilleerd
  597. 4-9-1944 Muller Gerrit Jan student in Delft gefusilleerd
  598. 4-9-1944 Nahuijsen Henrimilitair Voor God en de Koning gefusilleerd
  599. 4-9-1944 Nannings Jan meteropnemer gefusilleerd
  600. 4-9-1944 Nieuwendijk Theodorus Hendricus Adrianus directeur melkfabriek gefusilleerd
  601. 4-9-1944 Oort Wilhelmus Johannes Jacobus marinier gefusilleerd
  602. 4-9-1944 Oort Bertus van bode gefusilleerd
  603. 4-9-1944 Oudewaal Hendrik Jan Wilhelm elektrotechnicus gefusilleerd
  604. 4-9-1944 Pronk Joris Daniël slager gefusilleerd
  605. 4-9-1944 Rieling H.Trouw gefusilleerd
  606. 4-9-1944 Rijkeboer Hidde Jan onderwijzer LO gefusilleerd
  607. 4-9-1944 Schoonbeek Marinus Jacobus marechaussee gefusilleerd
  608. 4-9-1944 Sparenburg Willem Jacobus ambtenaar CPN gefusilleerd
  609. 4-9-1944 Spillenaar Bilgen Marinus papierfabrikant Trouw gefusilleerd
  610. 4-9-1944 Steijaart Theodorus Petrus Jacobus slager LO gefusilleerd
  611. 4-9-1944 Stienstra Poppe horlogemaker gefusilleerd
  612. 4-9-1944 Talens Arend schipper gefusilleerd
  613. 4-9-1944 Val Louis Gérard de student Voor God en de Koning gefusilleerd
  614. 4-9-1944 Valstar Leendert Marinus tuinder KP gefusilleerd
  615. 4-9-1944 Vente Johannes de metaalbankwerker KP gefusilleerd
  616. 4-9-1944 Voogd Leo Eliza Arbeidscontroleur Rijkskolenbureau LO gefusilleerd
  617. 4-9-1944 Vugt Cornelis van werkman artillerie inrichting Hembrug PBC gefusilleerd
  618. 4-9-1944 Weijgers Johan Albert student gefusilleerd
  619. 4-9-1944 Wennubst Henricus Petrus student gefusilleerd
  620. 4-9-1944 Westerbeek Marinus assistentaccountant LO gefusilleerd
  621. 4-9-1944 Wilgenburg Hendrik August van behanger en stoffeerder LO gefusilleerd
  622. 4-9-1944 Wissink Gerrit typograaf gefusilleerd
  623. 4-9-1944 Woudsma Wijtze kantoorbediende gefusilleerd
  624. 5-9-1944 Adriaansen Josephas marechaussee Bureau Inlichtingen gefusilleerd
  625. 5-9-1944 Baarschers Hendrik boekhandelaar gefusilleerd
  626. 5-9-1944 Berckel Karel Clemens van chirurg Medisch verzet gefusilleerd
  627. 5-9-1944 Blik Arnold controleur K.L.M. gefusilleerd
  628. 5-9-1944 Boers Henricus Joannes Hubertus opperman LO gefusilleerd
  629. 5-9-1944 Boers Josephus Johannes Stephanus smid LO gefusilleerd
  630. 5-9-1944 Bos Carel Gerrit student gefusilleerd
  631. 5-9-1944 Celosse Nicolaas Johan militair BBO gefusilleerd
  632. 5-9-1944 Cornips Constant Jozef Ernest bureauchef armenraad LO gefusilleerd
  633. 5-9-1944 Delden Jan Berend van student Je Maintiendrai gefusilleerd
  634. 5-9-1944 Dercks Gerardus Adrianus Marie student Oranje Garde gefusilleerd
  635. 5-9-1944 Diesfeldt Jan Hendrik Bureau Inlichtingen gefusilleerd
  636. 5-9-1944 Dijk Hermanus Nicolaas van melkslijter gefusilleerd
  637. 5-9-1944 Donker Barend Jan ambtenaar LO gefusilleerd
  638. 5-9-1944 Donselaar Johannes Lambertus tekenaar P.T.T. gefusilleerd
  639. 5-9-1944 Eendebak Dirk CPN gefusilleerd
  640. 5-9-1944 Elkerbout Marten Frans luitenant ter zee vlieger gefusilleerd
  641. 5-9-1944 Engering Hermanus Carolus Marie manufacturier LO gefusilleerd
  642. 5-9-1944 Fieten Albert bakker OD gefusilleerd
  643. 5-9-1944 Galestin Casper John Alfred ter scheikundig ingenieur gefusilleerd
  644. 5-9-1944 Grooten Wilhelmus handbankwerker LO gefusilleerd
  645. 5-9-1944 Hartog directeur importfirma PBC gefusilleerd
  646. 5-9-1944 Hest Wilhelmus Joannes Maria van assistentaccountant CPN gefusilleerd
  647. 5-9-1944 Hoetink Hans journalist gefusilleerd
  648. 5-9-1944 Hulst Joseph van reiziger gefusilleerd
  649. 5-9-1944 Jannink Hendrik Engbertfabrikant gefusilleerd
  650. 5-9-1944 Kerkhoff Albert Cornelis radio-telegrafist K.L.M. RVV gefusilleerd
  651. 5-9-1944 Luteijn Abraham hoofdinspecteur politie OD gefusilleerd
  652. 5-9-1944 Maijs Cornelis kantoorbediende gefusilleerd
  653. 5-9-1944 Meijer Constant Theodorus instrumentmaker P.T.T. gefusilleerd
  654. 5-9-1944 Meijer Hendrikus Jozefleraar klassieke talen LO gefusilleerd
  655. 5-9-1944 Meijers Hendrik schilderspatroon gefusilleerd
  656. 5-9-1944 Nies Frans Josef Peter timmerman LO gefusilleerd
  657. 5-9-1944 Oosterling Cornelis Catharinus bode gefusilleerd
  658. 5-9-1944 Plas Johan Willem van der monteur gefusilleerd
  659. 5-9-1944 Reijn Nicolaas Jozef kleermaker gefusilleerd
  660. 5-9-1944 Richard Bing tweedehands boekenverkoper LO gefusilleerd
  661. 5-9-1944 Rooijackers Wilhelmus Antonius agent mijnpolitie gefusilleerd
  662. 5-9-1944 Schaap Hero elektrotechnisch ambtenaar gefusilleerd
  663. 5-9-1944 Simmelink Karel Herman Hendrik onderwijzer OD gefusilleerd
  664. 5-9-1944 Snijders Johannes Franciscus spoorwegrechercheur De Stem gefusilleerd
  665. 5-9-1944 Somsen Freek machinebankwerker gefusilleerd
  666. 5-9-1944 Steen Harm militair KNIL Bureau Inlichtingen gefusilleerd
  667. 5-9-1944 Stolp Willem veehouder KP gefusilleerd
  668. 5-9-1944 Treebus Peter instrumentenmaker LO gefusilleerd
  669. 5-9-1944 Treebus Rudolf Frederik Wilhelm vertegenwoordiger LO gefusilleerd
  670. 5-9-1944 Verhaegen Alfred Joseph Marie kapelaan gefusilleerd
  671. 5-9-1944 Vliet Teunis Abraham van ambtenaar gefusilleerd
  672. 5-9-1944 Voskuil Johannes Melchior kantoorbediende gefusilleerd
  673. 5-9-1944 Weert Jacobus Johannes de student LO gefusilleerd
  674. 5-9-1944 Wijs Bernardus Johannes de assistentaccountant De Stem gefusilleerd
  675. 5-9-1944 Wolters Oscar Willem Laurentius student Geheime Dienst Nederland gefusilleerd
  676. 5-9-1944 Zuijlen Antonius Jan van decoratieschilder gefusilleerd
  677. 6-9-1944 Alberts Theodoor ambtenaar gefusilleerd
  678. 6-9-1944 Blokker Johan veehouder gefusilleerd
  679. 6-9-1944 Conijn Fritz Gerhard Marie student LO gefusilleerd
  680. 6-9-1944 Doornekamp Hendrik bouwkundige gefusilleerd
  681. 6-9-1944 Driessen Hendrik Gijsbert student gefusilleerd
  682. 6-9-1944 Heide Hielke van der marechaussee gefusilleerd
  683. 6-9-1944 Heus Hendrik Dirk Christoffel de onderwijzer gefusilleerd
  684. 6-9-1944 Hove Jan ten verwarmingstechnicus LO gefusilleerd
  685. 6-9-1944 Huijkman Isidoor kantoorbediende gefusilleerd
  686. 6-9-1944 Loijens Pieter Johannes ambtenaar gefusilleerd
  687. 6-9-1944 MesselHans Maurits van gefusilleerd
  688. 6-9-1944 Scharrer Henri Jean Journalist gefusilleerd
  689. 6-9-1944 Veen Jakob Henderikus van der architect gefusilleerd
  690. 6-9-1944 Vos Willem Jacobus Johannes LO gefusilleerd
  691. 8-9-1944 Guelen Johannes Hendrikus arbeider papierfabriek gefusilleerd
  692. 8-9-1944 Hendriks Hendrikus Fredericus lederbewerker KP gefusilleerd
  693. 8-9-1944 Hendriks Johannes Jacobus typograaf gefusilleerd
  694. 8-9-1944 Keijzers Johan landbouwer KP gefusilleerd
  695. 14-9-1944 Martens Henderik chauffeur
  696. 16-9-1944 Boeren Martinus klompenmaker gefusilleerd
  697. 16-9-1944 Bois Gerardus Josephus Ambtenaar C.C.D.gefusilleerd
  698. 16-9-1944 Bouwman Gerardus Johannes Petrus opperwachtmeester politie gefusilleerd
  699. 16-9-1944 Jong Marinus de kantoorbediende Trouw gefusilleerd
  700. ?-9-1944 Webb Rutger John Felix jurist-adjunctinspecteur C.D.K.KP gefusilleerd

 

 

Namenlijst van Belgische gevangenen / slachtoffers:

  1. 15-8-1943 Debackere Joseph Maurice schoenmaker Korps West-Vlaanderen opgehangen
  2. 7-9-1943 Boucher Arthur communist opgehangen
  3. 7-9-1943 Boucher Emile communist opgehangen
  4. 7-9-1943 Bouffioux Fernand communist opgehangen
  5. 7-9-1943 Collart Louis communist opgehangen
  6. 7-9-1943 Delfosse Antoine machinist opgehangen
  7. 7-9-1943 Dellis Sylvain Dieudonné Korps West-Vlaanderen opgehangen
  8. 7-9-1943 Demelenne Leon Lambert Emile metaalsmelter Korps West-Vlaanderen opgehangen
  9. 7-9-1943 Devos Joseph Augustinus reparateur elektrische apparaten Korps West-Vlaanderen opgehangen
  10. 7-9-1943 Hermand Arsene communist opgehangen
  11. 7-9-1943 Merlin Jean Korps West-Vlaanderen opgehangen
  12. 7-9-1943 Wigny Ernest Korps West-Vlaanderen opgehangen
  13. 28-9-1943 Drion René groep 033 opgehangen
  14. 28-9-1943 Drion Roger groep 033 opgehangen
  15. 28-9-1943 Heijlen Jan René groep 033 opgehangen
  16. 28-9-1943 Matthijsen Jean B. communist opgehangen
  17. 28-9-1943 Mertens Albert communist opgehangen
  18. 28-9-1943 Saint Ghislain Edouard Belgische Patriotten opgehangen
  19. 28-9-1943 Smets Lodewijk communist / Korps West-Vlaanderen opgehangen
  20. 1-10-1943 Kinsbergen Jacues Leopold
  21. 15-10-1943 Declerq Georg kolenhandelaar Witte Brigade opgehangen
  22. 15-10-1943 Geers Ferdinand communist opgehangen
  23. 15-10-1943 Goedhals Arthur communist opgehangen
  24. 15-10-1943 Normon Joseph communist / Korps West-Vlaanderen opgehangen
  25. 15-10-1943 Tack André Korps West-Vlaanderen opgehangen
  26. 23-10-1943 Jaminon Eugene L.H. tijdens transport doodgeschoten
  27. 15-1-1944 Olivier Gaston J.J.P. communist
  28. 23-2-1944 Bollekens-Majorel Aurelie
  29. 18-3-1944 Gobert Edouard J. communist opgehangen
  30. 15-7-1944 Devos Alfred Louis elektricien zelfmoord door ophanging
  31. 26-7-1944 Vandaele Arthur Prosper Jerome ontberingen
  32. 15-8-1944 Biard Edmondcommunist Kdo. Venlo, bombardement
  33. 15-8-1944 Chambeau Marcel Kdo. Venlo, bombardement
  34. 15-8-1944 Peters Raymond
  35. 15-8-1944 Verlaine Jean Kdo. Venlo, bombardement
  36. 26-8-1944 Renard Alexandre Henri gijzelaar bij ongeluk geëlektrocuteerd
  37. 30-8-1944 Poswick Ferdinand gefusilleerd