Korte broeken

Korte broeken

 

Een broek wordt gedragen als kledingstuk en welke in de meeste gevallen pijpen bevat. De pijpen dienen als bescherming van de benen. De korte broeken worden in de meeste gevallen in de zomer gedragen. Dit komt doordat lange broeken vaak van dikkere stof zijn waardoor als het buiten warm is de lange pijpen de warmte bij de benen houden. In dit geval zorgt de korte broek ervoor dat de benen niet oververhit raken en er frisse lucht bij kan komen. In de hitte is het ook een stuk comfortabeler dan een lange broek.

Soorten korte broeken

Er zijn veel verschillende soorten korte broeken welke verschillende doeleinden hebben. Zo zijn een aantal voorbeelden van korten broeken onder meer de zwembroek, de bermuda shorts, de basis korte broek en zo zijn er nog enkele voorbeelden te noemen. Ook de lengtes van korte broeken kunnen verschillen, het loopt vaak van iets onder de knie tot iets boven de knie. Zo is de bermuda shorts een korte broek welke vaak tot iets boven de knieën komt.

Zwembroeken

Een zwembroek is niet per definitie een korte broek, het kan namelijk ook zo zijn dat een zwembroek helemaal geen pijpen heeft. Echter worden de zwembroeken met pijpen tot net boven de knieën net als de bermuda shorts steeds vaker gedragen. Deze zwembroeken zijn vooral populair onder de mannen. De zwembroeken worden gebruikt om in te zwemmen en is vaak gemaakt van niet doorschijnend materiaal ongeacht of de stof droog of nat is. Zwembroeken bevatten vaak niet over broekzakken.