Stads- Dorpsfilms R

Raalte  (NedersaksischRaolte) is een plaats in provincie Overijssel in het centrum van Salland. Het is de hoofdplaats van de gemeente Raalte.

Renkum  is een dorp in de gelijknamige gemeente in provincie Gelderland.

Rhenen is een stad en gemeente in provincie Utrecht.

Ridderkerk is een plaats, heerlijkheid en gemeente in provincie Zuid-Holland op het eiland IJsselmonde (een klein gedeelte ligt op het subeiland de Zwijndrechtse Waard).

Rietmolen  (NedersaksischReetmölle) is een kerkdorp in de gemeente Berkelland, op de grens tussen de Gelderse Achterhoek en Twente. Provincie Gelderland.

Rijen  is de grootste plaats van gemeente Gilze en Rijen. Ook bevindt zich hier het gemeentehuis. Rijen is gelegen ten noorden van de A58, tussen Breda en Tilburg. Provincie Noord Brabant.

Rijs  (FriesRiis) is een lintdorp in de gemeente De Friese Meren, in provincie Friesland.

Rijsoord  (uitspraak: Rezóórt) is een voormalig dorp in Zuid-Holland, dat sinds 1 september 1855 deel uitmaakt van de gemeente Ridderkerk

Rijssen  (NedersaksischRiesn) is een stad in de gemeente Rijssen-Holten en ligt in provincie Overijssel, tussen Deventer en Almelo

Rijswijk  is een dorp in de Gelderse gemeente Buren

Rimburg  is een dorpje (bestaande uit de kernen Rimburg en Broekhuizen) aan de rivier de Worm in oostelijk Zuid-Limburg. Rimburg maakt deel uit van de gemeente Landgraaf. Het vormt een onderdeel van de vroegere gemeente Ubach over Worms, die in 1982 samen met de gemeenten Nieuwenhagen en Schaesberg (samen werden ze destijds de SUN-gemeenten genoemd) in de gemeente Landgraaf opgingen. Tot 1886 was Rimburg een zelfstandige gemeente waarvan het grondgebied reikte tot aan Brunssum.

Roden  (DrentsRoon) is een Nederlands esdorp in het noorden van de provincie Drenthe, ongeveer vijftien kilometer ten zuidwesten van de stad Groningen. Tot 1 januari 1998 was Roden een zelfstandige gemeente. Bij de laatste gemeentelijke herindeling van Drenthe in 1998 ging de gemeente op in de gemeente Noordenveld.

Roelofarendsveen  is een dorp in de gemeente Kaag en Braassem, in provincie Zuid-Holland.

Roosendaal  is een stad in provincie Noord-Brabant

Rosmalen  is een plaats in Noord-Brabant die sinds 1996 samen met de plaatsen HinthamKruisstraat en Maliskamp deel uitmaakt van de gemeente 's-Hertogenbosch. Tot die tijd vormde Rosmalen samen met Hintham, Kruisstraat en Maliskamp de gemeente Rosmalen.

zie vervolg II

Stads- Dorpsfilms R vervolg II