Tassen

Tassen

 

Het is niet echt een kledingstuk, maar toch willen we op onze website graag een stukje opnemen over tassen. Een tas heeft een zeer praktisch doel, maar is tegenwoordig echt niet meer weg te denken uit het modebeeld.

Een tas is een voorwerp vaak gemaakt van een flexibel materiaal bestemd om andere voorwerpen mee te vervoeren. Alle tassen hebben een handvat of een schouderband bevestigd aan zich. Wanneer een tas geen handvat of schouderband heeft valt het niet meer onder de categorie tas, maar wordt het een zak. Sommige tassen zijn bijvoorbeeld met klittenband of een rits afsluitbaar, echter kan een tas ook gewoon een open bovenkant hebben.

Soorten tassen

Er zijn enorm veel verschillende soorten tassen op de markt. Elke tas met zijn eigen kenmerken en doel. Voorbeelden van verschillende soorten tassen zijn onder meer de schoudertas, rugtas, handtas, boodschappentas en zo zijn er nog veel meer. Het verschil tussen de tassen liggen vooral in de manier van dragen en het doel van de tas. Zo is een boodschappen tas een stevige tas met twee handvatten en een grote inhoud om veel boodschappen me te kunnen nemen. Een rugtas is een tas met twee schouderbanden welke op de rug wordt gedragen. Een bekend voorbeeld voor het gebruik van een rugtas is backpacken. Op deze manier kan je veel gewicht meenemen welke wordt verdeeld over je schouders waardoor het minder zwaar is om te dragen.

Handtassen

Een ander soort tas is een handtas. Handtasjes worden vaak gebruikt door vrouwen om hun dagelijkse spullen te vervoeren. Deze tasjes zijn vaak klein van formaat maar wel groot genoeg om talloze kleine producten te vervoeren als een portemonnee, mobiele telefoon, make-up en andere gebruiksvoorwerpen. Vrouwen hebben vaak jurken of rokken aan welke niet beschikken over zakken om spullen in te bewaren, dit is in veel gevallen de reden voor het dragen van een handtas. Daarnaast worden de handtasjes vaak modebewust gedragen.