Namenlijst Rooms Katholieke begraafplaats Vollenhove
De Rooms Katholieke begraafplaats lag aanvankelijk vlak buiten de stad, aan wat nu de Weg van Rollecate is. Inmiddels is het omringd door bebouwing, vooral op het industrieterrein de Weyert.
De kapel, waarvan de eerste steen gelegd door "onzen Pastoor den WelEerw. Heer R.E.T. Rutjes September 1882". In de kapel, staat het beeld Moeder der Smarte / Mater Dolorosa. Dit beeld is gemaakt in 1884 door Leopold Planckaart in Moute-Brugge, St. Denys Westrem bij Gent in België. Het beeld is afkomstig uit de parochie Lierderholthuis.
Na een periode van heimelijk kerken en een periode van gedoogd worden kwam met de Bataafse Republiek na de Franse Revolutie een periode van vrijheid, gelijkheid en broederschap. Dat gold dus ook voor godsdienstvrijheid.
H. Geestkapel wordt R.K. kerk
De Municipaliteit besloot 24 juli 1795, dus vijf maanden na de Revolutie, aan de burgerij voor te stellen om een geschikte plaats af te staan - niet de school - voor de Rooms-Katholieke gemeente tot het waarnemen van hun godsdienst. Een verzoek tot het doen van afstand van de Kleine Kerk werd afgewezen (parochiearchief). Op 30 augustus 1795 werd door de rentmeester van de heer van Rhemen tot Rhemenshuizen aan de Geestelijkheid van Vollenhove het huis Rhemenshuizen in de Kerkstraat verhuurd om door de Rooms-Katholieken als kerk gebruikt te worden. Die voormalige havezate stond naast de H. Geestkapel.
Volgens een opgave van 29 juni 1798 waren er binnen de stad 90 zielen van de Rooms-Katholieke gemeente en er werd bij vermeld, dat tot het kerkgenootschap ook mensen van het land Vollenhove, Blokzijl, Baarlo en Zwartsluis behoorden. Verder dat er jaarlijks zo'n 450 werklieden, die elk jaar zo'n drie maanden in deze omgeving zijn er ook bij hoorden. Daar werden waarschijnlijk de zogenaamde hannekemaaiers mee bedoeld: seizoensarbeiders uit de omgeving van Hannover, die hier hielpen bij de oogst; en de andere ‘poepen’ (van Buben) die ’s zomers hielpen bij het trekken van de turf.
Op 1 april 1799 werd aan de parochie de voormalige H. Geestkapel ter beschikking gesteld; deze werd 8 mei ingewijd en heeft als kerk tot 21 juni 1953 dienst gedaan, toen een nieuw kerkgebouw schuin tegenover de kapel in gebruik werd genomen.
Een zilveren kerklamp met het wapen der familie van Dorth (wonende op Oldhagensdorp, waar daarvoor de mis werd opgedragen) en de zilveren klampen van het missaal werden op 26 mei 1800 uit de kerk gestolen. De dader(s) bleven onbekend. De Rooms-Katholieke diaconie verzocht soms twee maal per jaar (tussen 1795 en 1808) aan het Stadsbestuur vergunning tot het houden van een collecte.
Nieuwe pastorie in 1857
In het archief van de parochie bevind zich een akte van verkoop door timmerman/aannemer Evert Ekker Hzn aan de RK Parochie van de H. Nicolaas te Vollenhove van twee woonhuizen met erven en grond te Stad Vollenhove, sectie A nrs. 190 en 191. Beide kavels waren tot 1850 eigenaar van winkelier Tiemen van der Molen (1803-1851). In 1857 werd eerst A191 verkocht, met het huis op de hoek van de H.Geeststeeg en Kerkstraat als nieuwe pastorie, plus een deel van het naastgelegen A190, de rest volgde in 1863 (of 1865). Het andere huis werd in 1874 gesloopt, in 1896 werd een nieuwe pastorie gebouwd.
In 1853 werd het bisdom Utrecht officieel heropgericht. In 1855 volgde de officiële heroprichting van de H. Nicolaasparochie in Vollenhove door Johannes Zwijsen, de eerste bisschop van Utrecht na de dood van aartsbiscchop Frederick Schenck (zoon van George Schenk) in 1580. Hij besloot verder tot instelling van een kerkbestuur en tot benoeming van kerkmeesters te Vollenhove. De pastorie werd verplaatst van het Kerkplein (het huis dat werd verkregen van Susanne Rentinck, naast het Lemkerhuis / Franse school) naar het in 1857 aangekochte huis op de hoek tegenover de kerk. De oude pastorie werd verkocht aan koopman Albert Toeter (1829-1899) die 15 juni 1859 van Schokland kwam vanwege de ontruiming.
In 1973 werd de pastorie uit 1896 vervangen door een nieuw pand. Na het verdwijnen van de laatste eigen pastoor, Querelle, woonde hier koster Bert Klappe, totdat er plaats gemaakt moest worden voor nieuwe appartementen, in 2011.
Op een ander deel van de gezamenlijke kavels kwam in 1920 het St. Gerardusgebouw voor allerlei parochiale activiteiten en vergaderplaats van de vissersvereniging St. Petrus. Dit gebouw verdween in de jaren 1980 in het complex van buurman Drok, schilder / woninginrichting totdat ook dit verdween in 2011. In 2014 werd het nieuwe complex met 9 huur- en koopwoningen opgeleverd, dat de naam Ekkerhof kreeg als herinnering aan de familie Ekker die in de 19e eeuw veel betekende voor Vollenhove en veel panden bezat - ook op deze plek.
Het aantal zielen van de parochie nam enorm toe toen bij Koninklijk Besluit van 10 juli 1859 Schokland als mogelijke woonplaats werd opgeheven. De Schokkers was gelast op 1 juli van dat jaar van dat eiland vertrokken te zijn. Families met de namen Konter, Klappe, Kwakman, Mossel, Diender, de Boer zorgden in Vollenhove voor een groot nageslacht.
In de kerk is een Mariabeeld aanwezig, genoemd O. L. Vrouw van Schokland of het beeld van de Sterre der Zee. Ook wordt te Vollenhove jaarlijks op Kerstnacht het kerstlied van Schokland gezongen." In dat stuk staat de tekst met muziek opgetekend uit de mond van een Vollenhovenaar, waarschijnlijk pastoor Koets, die van 1928 tot 1940 de parochie van Vollenhove diende. Dat was dus al geruime tijd na de ontruiming van het eiland. Het is dan ook niet helemaal zeker of deze tekst precies dezelfde is als welke destijds op Schokland gezongen werd. Het eerste lied luidt: "Ziet het wonder hoogverheven, Jezus nu geboren is, Van een maget uitverkoren, Jozef zijn behoeder is. Och wat liefd' heeft U bewogen, Dat gij uit Uws Vaders huis, Komt neerdalen hier van boven. Dat zoo een grote Majesteit" etc. Het lied wordt nog steeds wel gezongen, maar enkele andere liederen die via overlevering bewaard zijn gebleven en van Schokland afkomstig zouden zijn, zijn veel populairder: Moeder maagd op wie wij hopen en Zeg mij zoet aanvallig wichtje.
In 1882 werd de R.K. begraafplaats, toen even buiten de stad gelegen, in gebruik genomen.
Op 27 februari 1898 werd de Vereniging Sint Nicolaas opgericht, met als doel het bouwen van een nieuwe kerk. De leden, parochianen, gaven een wekelijkse bijdrage, buitenstaanders een jaarlijkse bijdrage van f 2.50. Jaarlijks op 6 december zou een H. Mis worden opgedragen. Het bestuur bestond uit de pastoor Hegeman, J.H. Pleiter, Fr. L. Berndsen, T. de Boer, J. Westerbeek en H. Dierkes. Uit diezelfde tijd dateert een handboekje van de Broederschap van den Zaligen dood, opgericht in de kerk van den H. Nicolaas te Vollenhove op 27 januari 1868. Een klein boekje met 11 blz aan 'geest en regels' om 'een zalig sterfuur' te verkrijgen.
De Heilige Geestkapel had in 1786 geen torentje meer. Plannen tot de bouw van een dergelijk torentje zijn er in 1898 geweest. In een brief van Petit & Fritsen van 24 december van dat jaar aan pastoor H. Hegeman te Vollenhove werd gevraagd, of er al een torentje was en of de pastoor de afmetingen hiervan kon toezenden. Verder schreef de firma, dat zij Angelusklokjes van 25 tot 100 kg in voorraad hadden en dat zij in die dagen klokjes van 30 en 45 kg zou gieten. De brief werd besloten met een prijsopgave. Voor zover is na te gaan is er toen evenwel geen torentje gekomen, net zo min als een klok. Een zeszijdige dakruiter, maar zonder klok, is er pas gekomen bij de restauratie van het gebouw in de jaren 1970.
In het begin van de twintigste eeuw werd er vanuit de kerk, en dat betekent op initiatief van de pastoor, aandacht gegeven aan het leven van de parochianen. Er bestond al lang een vorm van armenzorg of Caritas, de katholieke tegenhanger van de diaconie, zoals blijkt uit kadastergegevens uit 1832 waarin zowel aan de Vismarkt als in de Voorstad een 'armenhuisje' eigendom van de kerk was. De parochie beschikte verder over een groot stuk land, dat in 1892 deels voor de nieuwe begraafplaats diende.
In 1918 richtte pastoor Elskamp de RK visserijvereniging St. Petrus op. Inmiddels bestond ook al een afdeling van de drankbestrijdingvereniging ″Sobriëtas″ (= gematigdheid) met daarnaast een afdeling voor vrouwen: de Mariavereniging, en voor kinderen de H. Annavereniging. Verder de vissersgezellenvereniging St. Marcus.
De Sint Petrus vereniging stichtte een bescheiden coöperatie en organiseerde een coöperatieve vispakkerij en visverkoop. Vergaderd en gefeest werd er in het St. Gerardusgebouw naast de pastorie (gebouwd in 1920, in gebruik tot 1999, restanten afgebroken in 2010).
Het verenigings- en maatschappelijke leven van de katholieke bevolking van Vollenhove was zoals op vele plaatsen elders begonnen met de drankbestrijding. Zij heeft ook in de parochie van Vollenhove zeer actief en verdienstelijk gewerkt, zij heeft met succes de toenmalige 'volkskanker' van het drankmisbruik bestreden. Het was de oorsprong van verder verenigingsleven en maatschappelijk werk. Zij gaf ontwikkelingsavonden, zij richtte toneel- en zangverenigingen op. Zij organiseerde St. Nicolaas- , Kerst- en andere parochieavonden. Die vonden plaats in het St. Gerardusgebouw, voor grote bijeenkomsten werd uitgeweken naar het Nutsgebouw.
Het St Gerardusgebouw, centrum voor sociale activiteiten van de RK parochie H. Nicolaas in Vollenhove in de 20e eeuwVlak voor de Tweede Wereldoorlog, toen de visserij in feite al teloor was gegaan en veel vissers en vissersgezellen naar elders waren vertrokken, richtte pastoor Poodt een plaatselijke afdeling van de RK Werkliedenvereniging op. Pas na de bevrijding begon die goed te leven, mede ingegeven door de vele arbeiders in de Noordoostpolder. Al snel werd de naam Katholieke Arbeiders Bond, die in de jaren 1960 opging in het FNV. De KAB was in Vollenhove het middel voor het organiseren van sociaal werk. Naast de feestavonden was er ook deelname aan de 'retraite', ging men naar de Passiespelen in Tegelen, en werden kinderen op vakantie naar Gaasterland gestuurd.
Vanuit de parochie werd in 1959 een RK basisschool gesticht, St. Martinus. Door de schaalvergroting in het onderwijs is die school inmiddels gefuseerd met vele andere, en vindt het bestuur niet meer vanuit Vollenhove plaats. Maar door de kwaliteit van het onderwijs groeide en bloeide de school tot op de dag van vandaag.
De rol van de KAB als spil van het sociale leven bleek in 1960 te worden overgenomen door het Parochiecomité. Dat nog steeds bestaande comité bereikt alle parochianen, niet alleen de arbeiders. Uit de archieven blijkt dat alle sociale activiteiten feitelijk gewoon doorgingen, maar allengs met de veranderende tijden meegingen.
Naast het traditionele RK kerkkoor St. Cecilia, oorspronkelijk alleen mannen maar vanaf plm. 1960 ook vrouwen, werd in 1969 een kinderkoor opgericht. Inmiddels zijn de kinderen groot, maar veel leden van het eerste uur zijn nog lid. Het karakter is veranderd van jongerenkoor in een algemeen koor met een modern geestelijk repertoir, de naam is veranderd in Chantique.
Na 1945 ontstond er behoefte aan een geheel nieuwe kerk voor de parochie Vollenhove. Deze werd opgetrokken in de jaren 1952 - 1953. Op zondag 23 november 1952 werd de eerste steen gelegd, en op 21 juni 1953 vond de inwijding plaats door mgr. dr. B. J. Alfrink, aartsbisschop-coadjutor van Utrecht. Deze kerk heeft een vierkante dakruiter waarin in het jaar 1953 een luidklok van Petit & Fritsen is opgehangen. De klok heeft de in die tijd gebruikelijke golvende sierrand en heeft als opschrift: PETIT & FRITSEN - AARLE RIXTEL 743. Verder staat erop vermeld: NICOLAAS 1953. Zij heeft geen kroon en wordt met een vallende klepel geluid. Haar diameter is 49,8 cm en haar gewicht bedraagt ongeveer 80 kg. Dat kan betekenen, dat haar toonhoogte a2 is.
Een historisch belangrijk onderdeel van de kerk wordt gevormd door een wijsteen van de kapel van het Oldehuis, die rechts naast het koor naast de toegang tot de sacristie is ingemetseld. Een koperen plaat met inscriptie verteld het verhaal van de steen die bij de afbraak van het Oldehuis in 1854 is gered door de toenmalige pastoor, de 36-jarige Lucas Bernardus Mulder, die zijn pastorie aan de overkant van het Kerkplein had (nu de pizzeria, links naast het Lemkerhuis / Franse school). Bij de bouw van de nieuwe kerk kwam pastoor Grimmelikhuizen met deze steen op de proppen.
In 1999 werd de kerk inpandig verbouwd waardoor er een vergaderzaaltje ontstond (Gerarduszaal, in plaats van het voormalige St. Gerardusgebouw) en werd de kapel op de begraafplaats grondig opgeknapt.
De schilderijen, die lange tijd op de zolder van de voormalige pastorie tegenover de kerk hebben gelegen, werden in 2002 door een deskundige van het bisdom nog eens goed bekeken. Hoewel de schilderijen in een slechte staat verkeerden, was er toch één die de moeite van het restaureren waard leek door de verbintenis met de periode van de schuilkerk in de 17e en 18e eeuw en de symboliek die erin verwerkt zit en kenmerkend is voor die periode. In 2010 werden twee schilderijen gerestaureerd. De schilderijen zijn uitgeleend aan het Stadsmuseum Vollenhove, en zijn daar permanent te zien.
In 2004 werd besloten om nogmaals een zaaltje aan de kerk vast te bouwen voor o.a. het houden van kindernevendiensten. Op 20 februari 2005 werd deze Albertuszaal (genoemd naar Bert Klappe, koster en bouwmeester) feestelijk ingewijd.
Het Mariabeeld dat de Schokkers in 1859 bij het verlaten van hun eiland uit de kerk van Emmeloord hadden meegenomen, is in 2009 gerestaureerd en weer in de oorspronkelijke kleuren teruggebracht staat het nu weer in de kerk.
De bisschop van Utrecht besloot in 2009 dat er vergaand moest worden gereorganiseerd in het bisdom. Parochies werden samengevoegd tot grotere parochies, mede door het gebrek aan priesters. De H. Nicolaasparochie ging op 1-7-2010 op in de H. Christoffelparochie die het gehele 'Land van Vollenhove' oftewel de gemeente Steenwijkerland bestrijkt. Met nog geen 5000 zielen, waarvan 550 in Vollenhove en omgeving, bleef dit overigens de kleinste parochie van het bisdom. Vooralsnog blijft de kerk in gebruik bij de plaatselijke geloofsgemeenschap.
Alfabetisch
voornaam - achternaam - geboortedatum - datum overlijden - leeftijd - partner van:
A
Catharina Alves 24-10-1919 09-03-2008 88 Kwakman
Felke Alves 03-08-1936 16-02-1943 6
Gerlof Alves 26-03-1894 22-02-1970 75 Kwakman
H. Alves 17-11-1922 18-01-1949 26 oorlogsslachtoffer
Herman Alves 06-04-1951 22-12-1982 31
Maria Manuela Anddrade 02-10-1946 21-05-2009 62 Robalo
B
C.W. van Beek 12-07-1899 04-06-1967 67 Leenhouwers
Antonius F. Berndsen 27-10-1891 16-02-1958 66 Veldhuis
Hendrika M. Berndsen 15-12-1881 19-02-1958 76
Hendrikus A. Berndsen 24-10-1885 09-05-1952 66 Veldhuis
Jozephina L.M. Berndsen 16-02-1921 29-05-1951 30
Maria A. Berndsen 08-06-1889 13-01-1961 71
Johanna A. Bisschop 15-02-1892 27-04-1986 94 Boer
A. de Boer 09-10-1914 26-05-2014 99
Albertus de Boer 24-02-1891 07-06-1967 76 Konter
Albertus M. de Boer 03-06-1886 07-08-1948 62 Konter
Albertus Maria de Boer 02-02-1861 15-08-1944 83 Kwakman
Aleida de Boer 03-04-1858 04-04-1941 83 Ouderling
Antonia H. de Boer 06-10-1894 09-01-1958 63 Toeter
Bruin de Boer 04-02-1886 27-04-1964 78 Jongsma
Catharina de Boer 25-09-1864 19-07-1947 82 Diender
Catharina de Boer 08-10-1904 06-02-1997 92 Klappe
Cornelis de Boer 30-03-1899 21-12-1982 83 Mossel
Elisabeth Maria de Boer 01-09-1892 23-06-1933 40 Ouderling
Everardus Johannes de Boer 28-09-1883 16-01-1965 81 Konter
Harmen de Boer 11-06-1852 19-04-1944 91 Karel
Herman de Boer 30-07-1933 09-09-1942 9
Hermanus de Boer 19-01-1871 26-12-1947 76 Kwakman
Hermanus de Boer 17-10-1900 22-05-1978 77
Hermanus A. de Boer 14-03-1885 05-04-1967 82
Jacoba de Boer 07-01-1908 24-09-1982 74 Lok
Johanna de Boer 19-02-1922 31-01-2017 94
Johanna Eva de Boer 21-07-1895 16-12-1985 90 Lok
Johannes de Boer 25-04-1917 24-07-2001 84
Laurentius de Boer 20-02-1894 22-01-1960 65 Bisschop
Louwrens de Boer 08-10-1912 18-01-1975 62 Konter
Maria Aleida de Boer 07-08-1913 17-06-2002 88 Kwakman
Nellie de Boer 23-12-1924 28-08-2015 90 Lok
T.A. de Boer 23-09-1881 28-01-1958 76 Westerbeek
Timothëus de Boer 09-12-1852 08-05-1934 81 Nierop
Tonia M. de Boer 23-10-1919 16-04-2000 80 Klappe
Toos de Boer 05-05-1920 29-05-2008 88 Klappe
Wilhelmus Johannes de Boer 02-10-1892 02-03-1940 47 Westerbeek
Anneke Bos 22-01-1947 29-01-1947
Ineke Klazina Johanna Theresienne Joseph Bos 23-03-1955 04-09-1972 17
Judith Maria Bos 20-03-1973 25-03-1973
Martinus Pieter Bos 04-10-1944 27-06-1999 54
Pieter Joseph Martinus Bos 06-08-1914 01-03-1977 62 Kwakman
Willem Bos 20-02-1874 16-05-1941 67 Wilbrink
Klaske Bosma 21-12-1910 10-07-1998 87 Dierkes
D
Greta Dam 19-12-1919 03-01-1996 76 Remijnse
Albertus Diender 17-05-1860 09-01-1939 78 Boer
Berendina Diender 07-02-1894 26-11-1983 89 Dierkes
Egberta Maria Diender 01-04-1883 26-10-1957 74 Konter
Luppina Diender 18-08-1905 04-07-1994 88 Lok
Geradus J. Dierkes 27-10-1874 07-02-1953 78 Hulschreuder
Hendrikus Hermanus Dierkes 23-11-1902 18-01-1996 93 Kwakman
Herman Heinrich Dierkes 07-07-1913 28-02-1977 63 Bosma
Hermanus Henricus Dierkes 26-03-1905 03-03-1995 89 Kwakman
Johannes Albertus Dierkes 01-03-1888 28-08-1967 79 Diender
Lambertus Johannes Dierkes 27-11-1907 05-11-1996 88
Aleida Dierkus
Theodorus Dierkus 23-10-1897 09-04-1984 86 Lok
Jingeman Dongen 09-07-1945 11-02-1946
Johanna C.L.C. van Dorst 28-04-1900 13-01-1981 80 Stroop
F
Roelie Fidom 10-04-1948 30-12-2010 62 Kwakman
G
Hendrikus Hermannus Antonius (Henk) Grote Ganseij 20-05-1936 11-12-2012 76 Poppe
H
Cecilia A.J. van Hees 06-01-1918 15-01-1998 80 Schure
H. ten Hoeseler 03-05-1856 13-07-1912 56 Jongsma
Antonia Theresia Hofstede 28-07-1926 12-01-1991 64
J.G. Hofstede 22-06-1896 11-04-1973 76 Hulsman
Theodorus Antonius Matheus Hofstede 22-04-1928 06-05-2018 90 Konter
Aleijda C. Hogeling 11-03-1926 02-08-2004 78 Leijtens
Hendrika J. Hulschreuder 14-09-1878 30-05-1920 41 Dierkes
G.H. Hulsman 16-12-1903 26-01-2000 96 Hofstede
J
Magaretha Jongman 26-12-1897 03-06-1953 55 Klappe
Piet Jongman 10-09-1885 20-07-1966 80 Konter
Pietertje Jongman 19-02-1902 06-05-1996 94 Klappe
Reinder Jongman 06-12-1904 23-09-1982 77 Veldhuis
Albertus Jongsma 18-05-1891 27-05-1942 51 Elsweier
Albertus Aloijsius Jongsma 27-02-1945 08-11-1952 7
Aleida M. Jongsma 25-10-1887 14-11-1935 48 Boer
Alijeida Jongsma 27-06-1885 27-11-1959 74 Reus
Johanna Jongsma 1851 13-03-1944 92
Lourens Jongsma 21-08-1908 27-08-1975 67
Lourentius Albertus Jongsma 01-05-1940 29-07-1947 7
Petr. Jongsma 28-07-1860 29-11-1944 84 Hoeseler
Siemen Jongsma 27-10-1909 16-02-1999 89 Konter
K
Aaltje Karel 23-11-1859 06-01-1957 97 Boer
Anna Karel 15-12-1850 13-06-1928 77 Westerbeek
Aleida Karjanis 22-04-1883 14-12-1948 65 Ouderling
Johanna Jacoba Karjanus 05-10-1889 25-03-1941 51
A.M. (Annie) Kern 25-04-1930 07-12-2005 75 Klappe
Fijkje Kingma 11-09-1892 07-04-1932 39 Alves
NN Klappe kind
NN Klappe kind
NN Klappe kind
NN Klappe kind
Albertus Klappe 09-01-1873 03-01-1945 71 Kwakman
Albertus Klappe 30-11-1869 08-12-1952 83
Aleida Klappe 1857 1934 77
Bruin Klappe 31-10-1915 10-04-2000 84 Boer
Catharina Maria Klappe 19-02-1859 18-10-1944 85 Jongman
Cornelis Klappe 19-07-1898 22-05-1973 74 Jongman
Dirk Klappe 18-10-1926 06-05-1928 1
Eva Maria Klappe 12-08-1920 20-02-1946 25 Boer
Eva Maria (Eef) Klappe 18-08-1939 07-07-2012 72
Henk Klappe 09-04-1937 17-10-2015 78
Hillegonda Klappe 28-01-1936 08-05-1988 52
Jan Klappe 20-02-1925 28-08-2000 75 Kern
Johannes Klappe 04-09-1905 28-05-1980 74 Boer
Johannes Albertus Klappe 09-03-1894 05-10-1959 65 Ouderling
Kornelis Klappe 06-07-1909 17-10-1978 69 Kwakman
Maria Petronella Klappe 09-06-1911 04-06-1998 86 Konter
Theodorus A. Klappe 26-04-1897 15-06-1980 83 Jongman
Theodorus Antonius Klappe 14-10-1930 29-01-2005 74
Theodorus Jacobus Klappe 01-04-1922 10-10-1943 21
Willebrordus Klappe 11-12-1913 24-08-1981 67 Boer
Gerritdina Maria van de Kolk 04-05-1946 07-07-1979 33 Kwakman
Jacob Komen 24-08-1917 25-11-1960 43 Glastra
Albertus Konter 1852 15-04-1924 71
Albertus Jacobus Konter 25-09-1912 04-03-1973 60 Klappe
Aleida Maria Konter 12-10-1881 18-01-1970 88 Boer
Aleida Maria Konter 08-08-1911 27-02-1994 82
Aleida Petronella Konter 23-07-1886 12-02-1951 64 Boer
Alie Konter 28-10-1955
Cornelis W.J. Konter 22-01-1941 28-07-1943 2
Everhardus Johannes Konter 21-10-1919 27-11-1988 69
Geertruida Konter 18-11-1889 10-09-1976 86 Jongman
Geertruida Maria Konter 27-02-1919 25-09-2006 87
J.G.I. Konter 31-07-1917 17-09-1987 70 Boer
Johanna Geertruida Konter 30-12-1911 01-01-1990 78 Jongsma
Johanna Maria Konter 18-10-1925 05-12-2007 82 Hofstede
Laurentius Konter 12-07-1879 11-02-1929 49 Diender
Maria Konter 28-08-1874 09-09-1925 51 Klappe
Maria Konter 23-10-1864 24-07-1940 75
Maria Magaretha Konter 19-01-1894 26-12-1963 69 Boer
Petronella Konter 04-09-1842 15-01-1934 91 Kwakman
Thimie Konter 03-12-1947 08-04-1951 3
Wilhelmus Konter 29-04-1884 23-04-1972 87 Ouderling
Henk Kroese 28-02-1933 15-01-1953 19
Albertus Kurjanus 10-05-1853 17-10-1939 86
A.Th. Kwakman 24-09-1886 13-10-1963 77 Ouderling
Albertus Kwakman 15-01-1919 24-02-1992 73
Aleida Kwakman 17-12-1909 07-12-1994 84 Alves
Aleida Kwakman 03-12-1922 14-12-2012 90 Stroop
Anna Magreta Kwakman 27-07-1913 18-05-2007 93 Klappe
Cornelis Kwakman 12-09-1874 15-03-1920 45 Nieuwenhuis
Cornelis Kwakman 21-04-1867 20-02-1942 74 Mossel
Eva Kwakman 12-09-1871 15-01-1945 73 Klappe
Eva Kwakman 18-09-1864 03-03-1934 69 Klappe
Gerarda Kwakman 08-03-1906 10-01-1963 56 Dierkes
Gerardus Kwakman 27-11-1913 24-02-1994 80 Alves
Jacobus Wilhelmus Kwakman 29-06-1886 07-12-1972 86
Jan Kwakman 24-03-1908 08-01-1962 53 Boer
Johannes Kwakman 27-08-1925 05-01-2002 76
Johannes Kwakman 1859 1930 71
Johannes W. Kwakman 31-03-1878 04-10-1952 74 Ouderling
Joseph Wilhelmus Kwakman 04-04-1931 07-07-2003 72
Magrietha Maria Kwakman 06-04-1882 20-06-1957 75 Mossel
Maria Kwakman 20-05-1875 22-05-1942 67 Boer
Neeltje Kwakman 12-08-1866 05-09-1958 92 Boer
Petronella Kwakman 24-07-1916 30-07-2005 89 Bos
Petronella Maria Kwakman 06-01-1907 02-02-1989 82 Dierkes
Wilh. Kwakman 07-02-1842 07-07-1913 71 Konter
L
M.C. Leenhouwers 04-01-1906 10-11-1966 60 Beek
Johan M. Leijtens 03-07-1913 08-06-1971 57 Hogeling
Lumina Lemmerman 06-04-1913 03-12-1992 79 Snijder
Anton Lok 29-04-1914 07-10-1998 84
Gerarda (Geesje) Lok 08-11-1904 10-05-1950 45
Hendrikus Lok 02-02-1908 07-11-1984 76 Boer
Henk Lok 03-07-1917 07-10-2001 84
Hermanus (Harmanus) Hendrikus Lok 31-08-1869 24-11-1944 75 Nieuwenhuis
Margje Lok 23-10-1898 26-06-1924 25 Dierkus
M
Aleida Margaretha Mossel 31-03-1936 19-07-1994 58
Anna Margaretha Maria (Anneke) Mossel 21-02-1952 20-02-2009 56 Diender
Cornelis Mossel 12-08-1876 06-04-1962 85 Kwakman
Corrie Mossel 11-10-1948 23-02-1949 0
Jacoba Mossel 23-08-1910 05-03-1982 71 Ouderling
Jacoba Mossel 14-04-1868 12-04-1948 79 Kwakman
Jacoba Mossel 25-06-1902 04-04-1997 94 Boer
Kees Mossel 24-09-1937 22-01-1944 6
Marie Mossel 25-01-1916 13-06-1977 61 Pieterse
Willem Mossel 26-01-1909 25-07-1982 73 Ouderling
Willie de Munnik 17-09-1944 23-08-2007 62 Beek
N
Elisabeth C. van Nierop 10-07-1858 21-12-1944 86 Boer
Egbert Nieuwenhuis 13-05-1905 06-08-1974 69
Hendrika Nieuwenhuis 13-09-1877 29-06-1953 75 Kwakman
K. Nieuwenhuis 10-08-1930
Lubbigje Nieuwenhuis 02-02-1908 06-11-1973 65
Margaretha Nieuwenhuis 13-03-1875 10-05-1928 53 Lok
O
Bernard Oldenhof 17-07-1938 09-11-1943 5
Roelie Oldenhof 17-07-1943 24-10-2017 74 Oudshoorn
Albertus Ouderling 07-08-1916 30-07-1999 82
Aleida M. Ouderling 14-03-1913 16-10-1994 81 Mossel
Anna Margretha Ouderling 29-08-1911 21-08-1951 39 Lok
Bertje Ouderling 09-01-1955 10-02-1963 8
E. Ouderling 1894 1918 24
Hermina H.J. Ouderling 24-04-1926 11-08-2015 89 Kwakman
Jan Ouderling 30-05-1855 25-03-1945 89 Boer
Johanna Ouderling 14-02-1897 13-12-1952 55 Klappe
Johannes Ouderling 23-08-1890 30-06-1974 83 Mossel
Johannes Hermanus Ouderling 22-08-1881 09-07-1923 41 Karjanis
M.A. Ouderling 29-04-1886 21-06-1949 63 Kwakman
Maria Ouderling 29-09-1889 02-03-1963 73 Konter
Maria Ouderling 10-05-1882 05-01-1975 92 Kwakman
Bernard Oudshoorn 17-07-1938 09-11-1943 5
Koos Oudshoorn 07-05-1941 23-01-2020 78 Oldenhof
P
Herman Pieterse 14-03-1911 11-02-1996 84 Mossel
Johannes Hermanus Pleiter 01-08-1899 11-11-1975 76 Snijder
Paul Pleiter 02-02-1929 29-05-2001 72 Scholten
Wilhelmina Possemis 25-09-1867 15-01-1935 67 Jongman
Harmpina Gergina Prins 03-07-1916 13-06-1960 43 Komen
R
Jacob Remijnse 30-04-1898 27-08-1976 78 Dam
Jacobus J.F. Reus 10-02-1879 24-10-1956 77 Jongsma
S
Hennie Scholten 07-06-1929 11-03-2002 72 Pleiter
Hermanus G. ter Schure 08-04-1905 01-01-1968 62 Hees
Johan Snijder 25-04-1909 04-06-1990 81 Lemmerman
Popkje Pauliena Snijder 05-01-1904 03-12-1984 80 Pleiter
Sjoerd Snijder 25-03-1956 28-10-1998 42
Theresia Snijder 28-07-1905 06-04-1941 35 Jongman
Arnoldus W. Stroop 24-04-1896 14-07-1943 47 Dorst
Petrus Maria Wenceslaus Stroop 07-03-1922 02-04-2018 96 Kwakman
T
Albertus H. Toeter 27-09-1894 24-12-1968 74 Boer
Jacoba Maria Toeter 10-05-1923 08-07-2016 93 Ouderling
V
Elisabeth Veldhuis 09-12-1905 06-10-1990 84 Jongman
Elisabeth Veldhuis 11-09-1890 14-08-1975 84 Berndsen Links rij 13-2
Petrus E. Verburch 29-09-1906 11-04-1986 79 E.M. pastoor te Zweden
W
J. Westerbeek 29-08-1879 09-07-1971 91 Boer
Joh. Westerbeek 18-05-1844 01-07-1922 78 Karel
Theodora Westerbeek 09-09-1892 17-03-1967 74 Boer
Aleida van der Wijk 20-08-1879 05-04-1962 82 Nieuwenhuis
Klazina Gerritdina Wilbrink 09-04-1884 28-07-1954 70 Bos
Lucia Wirjodikromo 15-02-1929 04-02-1997 67 Kromodipo